Ще интегрира технологията в свои продукти и услуги като Google

...
Ще интегрира технологията в свои продукти и услуги като Google
Коментари Харесай

Google купи системата Tenor за търсене на GIF-ове

Ще интегрира технологията в свои артикули и услуги като Гугъл Images

Технологията Tenor ще разшири опциите на Гугъл Images

Гугъл закупи известна технология за търсене на анимирани изображения (GIF-ове), известна като Tenor. Стойността на договорката с едноименния разработчик не се оповестява.

Гугъл възнамерява да интегрира технологията на Tenor в своята услуга Гугъл Images, с цел да улесни търсеното на анимирани изображения. Така Гугъл Images ще бъде по-добре приспособена към мобилните консуматори, които избират да показват себе си и да поддържат връзка с анимации.
още по тематиката
Технологията на Tenor е в основата на системите за търсене на анимирани изображения в клавиатури за мобилни платформи Android и iOS, както и в някои месинджъри – да вземем за пример Фейсбук Messenger.

След придобиването, Tenor ще продължи да работи като обособен бранд под шапката на Гугъл. В допълнение, интернет колосът ще влага в развиването на технологията и връзките с сътрудници, излиза наяве от формалното известие.

Гугъл от дълго време разполага с платформа за търсене на изображения, а с покупката на Tenor ще разшири опциите освен на Гугъл Images, само че и на други свои артикули като Gboard.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР