Ще име нов стикер за техническите прегледи. Той ще дава

...
Ще име нов стикер за техническите прегледи. Той ще дава
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! Ще има нови стикери за ГТП, ще си "признават" всичко за колата ви

Ще име нов стикер за техническите прегледи. Той ще дава информация за действителното положение на транспортното средство. По тази концепция работи министерството на превоза и осведомителните технологии.

Работим по надграждане на системата на техническите прегледи и регистъра за положението на всички транспортни средства. Това сподели заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов, по време на откриването на интернационалната конференция по пътна сигурност „ Нови технологии и положителни международни и европейски практики “. По думите му, все още има построена връзка с Министерството на финансите за автоматизирана информация за платените налози на колите, като се работи и по построяването на съгласуваност със системите на Министерството на вътрешните работи и Комисията за финансов контрол.
Заместник-министър Ангел Попов съобщи, че със софтуерно допълнение на осведомителната система на техническите прегледи ще се сътвори опция за трансфер в действително време на показанията от уредите към Централизирана осведомителна система, която автоматизирано ще дефинира валидността на измерените стойности и няма да позволява манипулиране на данните. Той добави, че при започване на май ще бъде подготвен образецът на новия стикер за техническите прегледи, който ще бъде екипиран с чип за отдалечен надзор, съдържащ информация за техническото положение на транспортната средство. Стикерът ще съдържа и данни за екологичното положение на автомобила.
Заместник-министър Ангел Попов посочи, че от изключителна значимост за подобряването на пътната сигурност е работата по разделянето на Закона за придвижване по пътищата на три обособени закона. Единият ще регламентира разпоредбите за придвижване по пътищата, другият условията към транспортните средства и автосервизите, а третият ще е обвързван с водачите на моторните транспортни средства. По думите му, със Закона за пътните транспортни средства ще се контролира и активността на автосервизите, като ще бъде основан обществен указател, до който потребителите ще имат личен достъп. „ Това е извънредно комплициран развой, само че е належащо да се направи, с цел да се изсветли бранша, да се понижи нелоялната конкуренция и неточните практики, както и да се подсигуряват правата на хората “, добави той.
Днешното събитие се провежда от съдружие „ Българска браншова асоциация пътна сигурност “ и е част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Конференцията се организира с поддръжката на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018, Министерството на районното развиване и благоустройството и Министерството на вътрешните работи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР