Ще имаме по-високи доходи, когато има стабилен икономически растеж и

...
Ще имаме по-високи доходи, когато има стабилен икономически растеж и
Коментари Харесай

Сачева: Минимална заплата - 1500 лв. и БВП - 240 млрд. лв. предвижда социалната програма на ГЕРБ/СДС

 izbori_2023_v1_014

Ще имаме по-високи приходи, когато има постоянен стопански напредък и стабилно развиване.

 

Смятаме за реалистично в границите на 4-годишен мандат Брутният вътрешен продукт на България да доближи до 240 милиарда лева

 

Това ще разреши повишение на минималната работна заплата на 1500 лева, междинната – на 3000 лева, а междинната пенсия ще стане 1200 лева

 

Това съобщи лидерът на листата на ГЕРБ/СДС в Добрич Деница Сачева в предизоборен клип.

 

Тези цифри обаче са вероятни само при избор на постоянно държавно управление и решение на политическата рецесия, уточни тя и добави:

 

По тематиката с пенсиите би трябвало повече да приказват специалистите и по-малко политиците, изключително в предизборна акция. Необходим е открит разговор за смяна на модела, с цел да може бъдещото осъвременяване на пенсиите да обезпечава почтени приходи.

 

Сегашното положение на бюджета е съществено. Все още считаме, че може да се реализира консолидация без да се подвигат налозите. От много време предупреждавахме, че решенията на Политическа партия ще доведат до тежки последици. Трябва да се преразгледат всички политики, които нарушиха правила. Например пренебрегването на предписание „ принос-полза “ в пенсионната система, което докара до деформиране на модела и спомагателни неравенства.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР