Ще имаме най-драматичният дефицит в историята за последните 25 години,

...
Ще имаме най-драматичният дефицит в историята за последните 25 години,
Коментари Харесай

Николай Василев: Очаква ни драматичен дефицит, ще трябва да забравим за еврозоната

Ще имаме най-драматичният недостиг в историята за последните 25 години, предвижда някогашният стопански министър Николай Василев.

Според неговите калкулации дефицитът ще доближи 8% и ще би трябвало да забравим за еврозоната за генерации напред, а децата ни ще заплащат задължения.

По думите му с готвения бюджет държавното управление " ще раздава пари на калпак, само че не с чували, а със самосвали “, а приходите не могат да покрият разноските.

Василев се разгласи за премахването на диференцираната ставка на Данък добавена стойност, която единствено води до лобиране на разнообразни браншове да заплащат по-малко. Това би трябвало да стане допустимо по-скоро, а не през 2023 година, както се планува.

Мораториумът върху цената на тока за битови консуматори е " антисоциална мярка “, безапелационен е Василев, който счита, че страната е трябвало да субсидира сметките единствено на обществено слабите, а сега се подкрепят повече хора, които нямат толкоз огромна потребност, в сравнение с хора, които имат потребност.

Има огромен безпорядък с пенсионната система. След толкоз доста промени доста хора не помнят какъв брой е минималната пенсия. В момента доста хора получават идентични пенсии без значение дали са плащали осигуровки, сподели Василев пред bTV.

Според него инфлацията не следва да скочи трагично, както сподели финансовият министър, а най-голяма тя ще бъде напролет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР