Ще имаме най-драматичният дефицит в историята за последните 25 години,

...
Ще имаме най-драматичният дефицит в историята за последните 25 години,
Коментари Харесай

Николай Василев: Ще имаме най-драматичният дефицит в историята за последните 25 г.

Ще имаме най-драматичният недостиг в историята за последните 25 години, предвижда някогашният стопански министър Николай Василев в утринния блок на BTV „ Тази заран “. Според неговите калкулации дефицитът ще доближи 8% и ще би трябвало да забравим за еврозоната за генерации напред, а децата ни ще заплащат задължения.



По думите му с готвения бюджет държавното управление „ ще раздава пари на калпак, само че не с чували, а със самосвали “, а приходите не могат да покрият разноските.

Тревожно е, че още преди да е признат бюджета се споделя, че той ще бъде обновен в средата на годината, счита Василев.

Никой не знае с какъв брой милиарда ще изгорим тогава. Аз допускам минимум с 2 милиарда, в случай че бяха 200 милиона, няма потребност от актуализация, сподели някогашният стопански министър.

Николай Василев се разгласи за премахването на диференцираната ставка на Данък добавена стойност, която единствено води до лобиране на разнообразни браншове да заплащат по-малко. Това би трябвало да стане допустимо по-скоро, а не през 2023 година, както се планува.

Мораториумът върху цената на тока за битови консуматори е „ антисоциална мярка “, безапелационен е Василев, който счита, че страната е трябвало да субсидира сметките единствено на обществено слабите, а сега се подкрепят повече хора, които нямат толкоз огромна потребност, в сравнение с хора, които имат потребност.

Има огромен безпорядък с пенсионната система. След толкоз доста промени доста хора не помнят какъв брой е минималната пенсия. В момента доста хора получават идентични пенсии без значение дали са плащали осигуровки, сподели Василев. Според него „ инфлацията не следва да скочи трагично, както сподели финансовият министър “, а най-голяма тя ще бъде напролет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР