Ще има зимен сезон, но ще бъде различен от досегашните

...
Ще има зимен сезон, но ще бъде различен от досегашните
Коментари Харесай

Николова: Надявам се на 30% резервации за зимния сезон

Ще има зимен сезон, само че ще бъде друг от досегашните и с невиждани ограничения. Ако успеем да догоним 30 % резервационен вид, ще сме удовлетворени. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в предаването „ Неделята на Нова “.

С новата заповед на министъра на опазването на здравето се даде опция в хотелите да се прави изхранване при потенциал на заведенията до 50%, като то ще бъде лимитирано до 22 часа. Партита и сходни мероприятия, които биха рискували здравето и живота на гостите, няма да бъдат допускани, посочи министърът и добави, че още от на следващия ден започват инспекции в огромните зимни курорти и спа центрове.

Вицепремиерът изясни, че готовността на курортите е добра. Още през октомври, с моя заповед бяха издадени инструкции, с които се вкараха единни ограничения във връзка с сектора и спазването на противоепидемичните правила. Във всички места за хранене, забавление и настаняване, както и в ски зоните, ограниченията са написани доста ясно и съответно, в това число и цифрово. Тази осведоменост е доста значима за мен, тъй като всички туристи би трябвало да са осведомени, че нашите курорти са безвредни, сподели тя.

Министърът обясни, че в хотелите могат да работят спа центровете, басейни, а заведенията за хранене действат единствено за посетители на хотела. По думите ѝ към този момент има посещаемост в курортите. Разчитаме на вътрешния туризъм, по този начин както беше и през летния сезон. От околните балкански страни резервации са положителни, само че не може да кажем, че ще имаме забележителен растеж, защото спадът е над 70 %.

По време на диалога вицепремиерът сподели още, че политиката на държавното управление все още е границите да останат отворени и единствено в крайни случаи да се ползва PCR тест.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР