Ще има забавяне, не спиране на модернизацията на армията. Тя

...
Ще има забавяне, не спиране на модернизацията на армията. Тя
Коментари Харесай

Каракачанов: Ще има забавяне, не спиране на модернизацията на армията

Ще има закъснение, не прекъсване на модернизацията на армията. Тя ще продължава да се модернизира, тъй като това е належащо. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов във Велико Търново, представен от БГНЕС.

Министърът на защитата поздрави всички мъже и дами в униформа, които избрали да бъдат военни. Пожела здраве и убеденост в осъществяването на отговорностите им.

Със сключването на контракта за закупуването на първите осем самолета F-16 Block 70 стартира модернизацията в българската войска. Беше възобновено военновъздушното учебно заведение след 17-годишно спиране. Беше поправена една неправда и се възвърне Висшето Военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия. Това дава опция на нашите, освен бойни водачи, само че и на младежите и девойките, които решат да се насочат към авиацията, да получат едно положително обучение, добави Каракачанов.

Армията е институция, която по формулировка е подготвена да работи в изключителни положения. И на нея ѝ следва, в случай че се наложи, да извършва доста по-тежки задачи, свързани с доста повече заплаха, в сравнение с една пандемия от ковид. Обучението на персоналния състав както във военните учебни заведения, по този начин и в подразделенията на българската войска не беше прекъснато даже за една минута, сподели още Каракачанов.

Министърът сподели, че за тези два месеца има единствено два случая на ковид измежду военнослужещите и все още здравословното положение в армията е чудесно.

На този празник почитаме и отдаваме респект на всички тези български воини от редника до генерала, които в историята на България пожертваха живота си в името на българските национални идеали, обединяването на България и отбраната на териториалната целокупност и независимостта на нашата страна. Това съобщи министърът на защитата в словото си пред военните курсанти от Националния боен университет във Велико Търново, които тази година за първи път организираха церемонията по военния церемониал за празника на армията.

Прекланяме се пред храбростта на българския боец, който след Освобождението на България от турско иго до ден сегашен доста постоянно при сложни условия, ограничения и липса на средства извършва своя дълг по отбраната на нашата татковина. В последните години виждаме, че вашите старания не са напразни. Българското общество възражда доверието си към своята войска, народ и войска постоянно са били в едно. Вече 1400 година Българската страна съществува единствено и само с помощта на храбростта и жертвоготовността на българския боец, добави Каракачанов.

Процесите на рационализация, които започнаха преди няколко годни са необратими, каквото и да се приказва и разяснява Българската войска ще продължи да се модернизира в стандарта на българския боец, ще се покачва и нашият блян и вие като бъдещи командири на армията да бъдете горди с униформата на българските воини. За от ден на ден хора в света излиза наяве, че жител на света е елементарно, само че е мъчно да си жител на своята страна, тъй като това желае отговорност. Вие ще извършите всичко допустимо, с цел да предадете знанията и уменията във военния университет на своите подчинени, с цел да продължим да издигаме престижа на българската войска, добави още Каракачанов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР