Ще има водна криза, ако не започне спешно подаване на

...
Ще има водна криза, ако не започне спешно подаване на
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Рискът от водна криза в Бургас остава

Ще има водна рецесия, в случай че не стартира незабавно подаване на вода към Бургас и Варна. Водата в язовир " Камчия " е незадоволително и може да стигне за не повече от 3-4 месеца. Това сподели в следобедния блок на Българска национална телевизия ръководителят на НФСБ и заместник-председател на Народно събрание Валери Симеонов. По думите му от НФСБ са алармирали за този риск още при започване на септември. Тези сигнали останали без ответна реакция.

Симеонов оправда министър Емил Димитров за неговата сериозна угриженост за водоснабдяването на крайморските ни градове.

Екоминистърът с цялостно право е уведомил Народното събрание, че не среща нужното подпомагане за попречване на безводието, което застрашавало освен Варна и Бургас, само че и цяла Източна България.

Симеонов беше безапелационен: Ако се основава усещане за благополучен излаз, то това ще бъде единствено при положение, че бент. " Порой " и бент. " Ахелой " се свържат с деривацията към Бургас и подадат своята вода. Но там има да се създадат и още дребни поправки. Тези неща ги дублирам към този момент 4 месеца и те не стават.

Председателят на НФСБ разяснява и някои други проблеми на ръководството, като посочи заслугите на неговата партия за законотворчеството на Народното събрание.

Симеонов още веднъж разкритикува Българска социалистическа партия и президента, че не правели смислени оферти и дейностите им били ориентирани " към разграждане на държавността ".

Относно новите ограничения в поддръжка на бизнеса в изискванията на Коронавирус рецесията Валери Симеонов изрази мнение, че ограниченията не би трябвало да отиват непосредствено към работещите, а да минават през работодателя. Държавата би трябвало да компенсира неотложно загубите на бизнеса, като базира своята помощ на оборота за предходната година, счита политикът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР