Ще има трудности с машинното гласуване. Искам да припомня факта,

...
Ще има трудности с машинното гласуване. Искам да припомня факта,
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Ще има трудности с машинното гласуване

Ще има компликации с машинното гласоподаване. Искам да напомня обстоятелството, че единствено сред април и юли гласоподавателите понижиха с 600 хиляди души. Аз не виждам друга основна причина, която да откаже хората, с изключение на машинното гласоподаване. Това съобщи пред БТВ проф. Михаил Константинов, някогашен ръководител на Съвета на шефовете на " Информационно обслужване ".Той изрази терзанията си, че " ще разберем за какво в Европа няма такова гласоподаване ", като добави, че се надява това да не се случи " по неприятния метод ".

Според Константинов ЦИК е дебитор на българското общество, тъй като след последните избори е трябвало гласуването от 1/10 от машините да бъде тествано и кутиите да бъдат отворени, само че към момента няма данни за сходна инспекция. Проф. Михаил Константинов обаче въпреки всичко счита, че е по-добре изборите да бъдат " две в едно ", с цел да не се постанова гласоподавателите да излизат до урните цели 3 пъти в границите на месец.

Бившият ръководител на Съвета на шефовете на " Информационно обслужване " разяснява и бъдещото систематизиране на партиите в Народното събрание. " Не обичам определението " партии на смяната ", има нови и остарели. Старите стартираха на 4 април с 125-130 депутати, които понижиха на идващите избори, само че в случай че гласуването бъде извършено на следващия ден, те още веднъж щяха да имат към 140. Новите партии би трябвало да схванат, че с политическа пренебрежителност, надменност и червени линии няма да стане нищо ", сподели той.

Константинов чака първата политическа мощ на новите избори да има към 70 депутати, а част от новия парламент да бъде и новата групировка " Продължаваме промяната ". " Ентусиазмът е толкоз огромен, че наподобява, че ще влязат. Не желая да споделям обаче какъв брой ще изкарат " Изправи се БГ! Ние идваме! ", тъй като ще стартират да ме търсят да ме бият, те сега са под бариерата, тъй че би трябвало да се постараят малко повече ", изясни той.

Според него новият държавен глава няма да бъде определен на първи тур, поради наложителното изискване да гласоподават най-малко от половината от имащите право на глас у нас.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР