Ще има протести, ако хората продължават да не могат да

...
Ще има протести, ако хората продължават да не могат да
Коментари Харесай

Ако заплатите останат ниски: КНСБ се вдига на протест

Ще има митинги, в случай че хората не престават да не могат да свържат двата края. Устойчивото финансиране е доста значимо. Бюджет 2024 като цяло не е неприятен. Това сподели за " Твоят ден " президентът на КНСБ Пламен Димитров.

" Инфлацията беше покрита с растежа на междинната работна заплата, по данни на Национален статистически институт. Тя обаче продължава да пораства. Освен това персоналната инфлация е друга, тя зависи от това какво се купува от магазина. 40% от българите получават междинни заплати под или 1000 лв.. С тези хонорари не можем да задържим тези, които работят у нас ", разяснява той.

По думите му към 350 млн. лв. към момента липсват в бюджета, а 300 са неразпределени за системи с изостанали заплати. " В земеделието нямаме никакви нараствания на заплатите, градският превоз неотдавна получи някакви средства. Там остава напрежението. В опазването на здравето също няма растеж. В този бранш през януари също ще има напрежение сигурно. Проектната подготвеност по финансовата стратегия е много ниска. Държавните структури има огромен риск да не я изпълнят. Хубаво е, че има буфери в разходната част ", счита Димитров.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР