„Ще има промяна в рецептурниците за детски градини и училища,

...
„Ще има промяна в рецептурниците за детски градини и училища,
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Ще има промяна в рецептурниците за учебни заведения

„ Ще има смяна в рецептурниците за детски градини и учебни заведения ", сподели основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в предаването „ Тази заран " по bTV.

По думите му използването на бял самун ще бъде фрапантно лимитирана. „ Според мен изобщо не би трябвало да има ", разяснява Кунчев.

Той добави, че ролята на рецептурниците е когато образователните заведения желаят да стъпят на някакви научни правила, да имат огромен избор от предписания и артикули, които да могат да предложат на децата.

Той разяснява, че предстоят и съществени промени в рекламата на нездравословните храни.

„ Няма да се разрешават никакви реклами, даже и скрити, на храни, които не са здравословни, изключително в случай че са ориентирани към деца. Тази възбрана няма да покрива единствено радио, телевизия и преса, само че и интернет пространството и обществените мрежи ", разясни Кунчев.

По думите му тази смяна ще бъде въведена гладко с присъединяване на промишлеността.

Кунчев разяснява, че в идващите години развиването на имунизационния календар ще върви към ограничение на броя на реимунизациите за дадени болести, като туберкулоза да вземем за пример.

Ще се вкарват и нови ваксини, като се разисква и въвеждането на ваксина против варицела, която ще бъде по избор.

„ Идеята е да дадем на българските деца това, което се употребява в най-развитите страни. Щом там е одобрено, би трябвало и ние да го създадем ", сподели Кунчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР