„Ще има промени в кабинета, ако не се направи реформата

...
„Ще има промени в кабинета, ако не се направи реформата
Коментари Харесай

Борисов заплаши министрите заради реформата в администрацията

„ Ще има промени в кабинета, в случай че не се направи промяната в администрацията. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов в предаването „ Здравей, България " по " Нова телевизия " мотив заканата си да се бори с тромавата администрация, откакто в сряда държавното управление не можа да извърши обещанието си от раз за облекчение на администрацията и одобри единствено 12 от формулярите за бизнеса и жителите в другите институции към този момент да могат да се подават онлайн.

Той изрази вяра, че административната промяна може да се случи до септември. И удостовери, че чиновниците, които дават отговор за това, няма да излизат в отпуск.

„ Всеки министър до понеделник по всяка негова тематика би трябвало да ми е предложил извода и периода по кое време ще бъде свършено ", сподели Борисов.

По думите му огромна част от обществените регистри, които са подготвени би трябвало да са приведени към работа до идната сряда. Борисов разясни, че е направил инспекция на столичния КАТ. Той разяснява, че по-късно е станало ясно, че са нямали уебсайт, табели. По думите му е установено, че е нямало устройства, тоалетни.

„ Тогава започнахме да събираме браншови организации и институции, които имат отношение по въпроса. Бях извънредно впечатлен от нотариусите, от тяхното управление. Те дадоха една доста прагматична стратегия, по какъв начин да сработят с КАТ. Тя към този момент е съвсем на край и се надявам доста скоро да проработи ", разяснява Борисов.

Премиерът разяснява и рецензиите за надеждността на оградата по българо-турската граница:

" Целта на нашето оборудване е да подкрепи служителите на реда, жандармерията и армията при положение на огромен бежански поток. Сега ще се сложат термокамери. Цялата ограда ще бъде в сензори и ще стане по-надеждна ".

Бойко Борисов приказва и за връзките си с турския президент Реджеп Таип Ердоган. Той сподели, че единствената линия, по която поддържа връзки с него, е отбраната на границите от мигрантския поток. " Караме се, разправяме се, само че тази линия я държим права ".

" В съпоставяне с Турция, в България се ръководи в спартански условия ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР