Ще има промени в доктрината и подходите за продължаване на

...
Ще има промени в доктрината и подходите за продължаване на
Коментари Харесай

Вучич: Променям сръбската доктрина в отношенията с Прищина


Ще има промени " в доктрината и методите " за продължение на разговора с Прищина. Вече няма да е допустимо Белград да бъде поставян пред приключен факт.

Това съобщи сръбския президент Александър Вучич, съобщи организация Бета.

" Оставаме отворени за разговор, само че ще водим диалозите по друг метод ", сподели Вучич.

Миналата година Сърбия и Косово одобриха съглашението за нормализиране на връзките по предложение на Европейския съюз и анекс за използването му.

То планува установяването на несъмнено равнище на самоуправление за сърбите в Косово, т.е. основаването на Асоциация на общините със сръбско болшинство.

Напрежението сред Косово и Сърбия се увеличи от 1 февруари, когато влезе в действие декрет на Централната банка на Косово (ЦБК), който направи еврото единствената валута за заплащания в брой, забранявайки потреблението на сръбския динар.

Европейският съюз изисква този въпрос да бъде решен посредством " разговор ", до момента в който от Прищина са безапелационни, че указът на ЦБК не предстои на договаряния.

" Когато някой ви съобщи един път, това се случва на положителни хора, тъй като са се доверили на думата или подписа на някого. Когато той ви изневери повторно, може да сте се предоверили или да сте желали да се доверите прекалено много. Ако това продължи, все сте простак. Ние към този момент не сме такива простаци ", сподели Вучич в Белград. /БГНЕС
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР