Ще има представители на Московския патриархат – Корсунският епископ Нестор.

...
Ще има представители на Московския патриархат – Корсунският епископ Нестор.
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Ще присъства главата на Украинската православна църква

„ Ще има представители на Московския патриархат – Корсунският свещеник Нестор. Ще участва и главата на Украинската православна черква – митрополит Епифаний. “ Това каза Западно и Средноевропейският митрополит Антоний. 

Проследете онлайн какво се случва след кончината на главата на БПЦ

По думите му Българската православна черква е единна, че не би трябвало да има война и би трябвало да се молим за мир.

„ Мисля, че църквата е единна, тъй като няма набожен човек да поддържа войната, тъй като тя е разделяне, гибел, принуждение и несправедливост. Българската православна черква постоянно се е стремила да бъде обединител, да бъде на страната на положителното и да изобличава неправдата, каквато е и войната “, сподели митрополит Антоний. 

Миряните да се помолят от сърце и душа Бог да упокои Негово Светейшество, прикани Западно и Средноевропейският митрополит Антоний

Освен формалните делегации на поместните православни църкви, на Заупокойната света литургия и опелото на Негово Светейшество ще участват представители на страната. дипломатическия корпус, Народното събрание, представители на институции, набожен народ от цялата страна и чужбина, сподели Западно и Средноевропейският митрополит.

 

Митерополит Антоний описа за първите си срещи с  патриарх Неофит.

Проследете онлайн какво се случва след кончината на главата на БПЦ

„ Първият ми спомен с Негово Светейшество в битността му на Русенски митрополит беше в далечната 1996 година като възпитаник в Пловдивската духовна семинария. Имахме опцията както да се докоснем до него, взимайки богословения, по този начин и да слушаме неговия благ глас, да поддържаме връзка с него, да получим директиви и препоръки “, добави митрополит Антоний.

Призовавам да се молим за душата на Негово Светейшество, тъй като това е най-важното за всеки, който си е отишъл – да има молитвите на вярващия народ и църквата, уточни той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР