Ще има отсрочка от 7 месеца за новите касови апарати

...
Ще има отсрочка от 7 месеца за новите касови апарати
Коментари Харесай

Новите касови апарати: Дават 7 месеца отсрочка, но не за всички търговци

Ще има пролонгация от 7 месеца за новите касови апарати за част от компаниите. Това стана ясно след среща на бизнеса с финансовия министър Владислав Горанов при премиера Бойко Борисов. Междувременно измененията изкараха на митинг дребни и междинни търговци в Казанлък.

Петър Стоянов е притежател на кафене и има по-малко от месец, с цел да извърши условията на данъчните. Новият касов уред ще му коства минимум 1000 лв.. „ Неимоверно цените ще се вдигнат, най-малко с 20%”, счита той.
Горанов разгласи пролонгация за използването на наредбата за касовите апарати Голяма част от оборотите се крият и това е задачата на изменението, уточни финансовият министър
Новите апарати и системи ще подават информация към данъчните за всяка касова записка до 5 минути след продажбата. Целта е удар против сивата стопанска система и така наречен „ двойно счетоводство”.

Заради недоволството бизнесът и държавното управление договориха пролонгация от 7 месеца, само че единствено за компаниите, които употребяват специфичен програмен продукт за отчитане на продажбите.

„ Там, където можем да намерим по-добро решение, имаме увереността, че в разговор ще бъде реализирано. Това, с което и ние се съгласихме, е, че безконечност в старта на тази разпоредба не може да има”, означи Радосвет Радев, ръководител на Българската стопанска камара.
Бизнесът желае пролонгация за промяната на касовите апарати До края на март компаниите няма да съумеят да проработят съгласно разпоредбите
„ Препоръчвам на всички ИТ експерти да употребяват това време за писане, а не за съпротива на процеса, тъй като нови 7 месеца няма да има”, безапелационен беше Горанов.

През идващите 7 месеца ще продължи работата по противоречивите точки в наредбата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР