Ще има още задържани хора в рамките на акцията срещу

...
Ще има още задържани хора в рамките на акцията срещу
Коментари Харесай

Ще има още задържани от педофилската мрежа

Ще има още арестувани хора в границите на акцията против разпространението на порнографско наличие с присъединяване на деца, заяви пред БТВ началникът на отдел „ Киберпрестъпления “ в Националната следствена работа Светослав Василев. Вчера бяха направени 13 ареста.

„ От към месец тези 13 души бяха най-активни в мрежата при шерването на нецензурен материали с малолетни и малолетни лица “, изясни той.

В акцията са взели участие над 30 следователи, над 30 служители на реда и над 60 жандармеристи.

„ Не можем да разберем авансово на един човек, без значение дали е богат, безпаричен, заемащ висока социална служба или нископлатен служащ, какво му е в главата. Най-различен профил имат тези лица и са на най-различна възраст. Срещали сме 18-,19, 20-годишни лица, които се занимават с тази активност “, съобщи Светослав Василев.

Той добави, че дребна част от лицата, които популяризират детска порнография, действително протягат ръка физически на деца.

„ Може би под 20% от тях. При множеството от тях има доста задръжки от прекосяването от виртуалния към действително посягане по отношение на малолетни и малолетни лица “, изясни началникът на отдел „ Киберпрестъпления “ в Националната следствена работа.

Той добави, че деца стават жертва на сходен вид закононарушения, когато те биват оставени сами от родителите си и когато няма построена връзка на доверие сред тях. Той добави, че законодателството ни е извънредно остаряло.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР