Ще има още скандали в политиката, но ще има ротация.

...
Ще има още скандали в политиката, но ще има ротация.
Коментари Харесай

Проф. Мария Пиргова пред Lupa.bg: Няколко пъти ще бъдем на ръба на избори, но няма да има

Ще има още кавги в политиката, само че ще има ротация. ГЕРБ би трябвало да наложи свои министри, Делян Пеевски - също. Всеки си има своя цел и всеки си има съображения за това. Всеки би трябвало да си подвига цената, а това става със кавги и лишава време. Това съобщи пред Lupa.bg политологът проф. Мария Пиргова във връзка заканите на Бойко Борисов, че отива на избори.  

" Очаквам министър председателят да си подаде оставката до дни, като държавното управление ще продължи да работи до избора на нов кабинет. Кои ще бъдат новите министри, не е от огромно значение, защото те нямат ръководеща функционалност. Изпълняват това, което им изискват избрани олигархични групи. Вътрешнопартийни борби, борби за електорат, борби за превъзходство в избрани планове и сфери, които не са обществени, се водят сега, само че те не са забележими. Гражданите следят единствено кавги, които нямат наличие и значение. Държавната власт е в ръцете на олигарси, които оферират решения ", уточни политологът.

Според нея мъчно ще се стигне до съгласие във връзка с службите. " Вероятно нещата ще се " запечат " към службите - едните ще желаят промени там, другите не. Няколко пъти ще бъдат на ръба на избори, само че най-после ще си продължат по същия метод ", уверена е проф. Пиргова. 

На 8 март, в случай че сме се разбрали, вървим напред. Ако не сме се разбрали - гласуваме оставката на Денков и държавното управление и отиваме на избори. Това съобщи днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов през днешния ден.

Той изясни, че желае съдружно съглашение, както се работи в Европа. 

" Ние сме партия на европейското развиване на България. Европа работи с съдружни съглашения, не със сглобки, снитки, сварки. Затова ние ще проявим самообладание и ще извървим целия път, който европейските солидни партии извървяват ", изясни Борисов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР