Ще има още избягали затворници, ако няма промени в закона.

...
Ще има още избягали затворници, ако няма промени в закона.
Коментари Харесай

Цацаров: Законите са виновни за бягството на затворниците

Ще има още избягали пандизчии, в случай че няма промени в закона. Такъв коментар направи основният прокурор Сотир Цацаров по отношение на избягалия през вчерашния ден пандизчия в Ловеч.

" Знакът е неприятен, не може да бъде добър ", отбеляза  той за следващия случай на бягство. " Всяко бягство е отклоняване, всяко отклоняване е бягство. Проблемът не е в терминологията ", изясни той, представен от Дарик.

Според основния прокурор няма значение дали някой от министерството ще подаде оставка, тъй като даже това да се случи, законите ще останат същите. Цацаров изясни, че точно зле написаните закони разрешават или даже " приканват " лишените от независимост да бягат от пандизите.

" Другата страна е общата. Не е загадка за никого, че близо година и половина Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " няма непрекъснато управление. Това при всички случаи се отразява на работата ", сподели още основният прокурор.

Цацаров показа още, че получил данни, че избягалият през вчерашния ден рецидивист е правил и предходни опити за " отклонение ", т.е. надзорът над него е трябвало да бъде по-сериозен.

" Конкретното лице е наказано на 13 години " отнемане от независимост " за обир и обезчестяване. Остатъкът от наказването е 5 години ", посочи той.

Издирването на избягалия пандизчия продължава. До момента няма резултат от търсенето, удостовери Сотир Цацаров.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР