Ще има опити за компрометиране на изборния процес преди втория

...
Ще има опити за компрометиране на изборния процес преди втория
Коментари Харесай

Томислав Дончев предупреди за втори Костинброд за балотажа

Ще има опити за компрометиране на изборния развой преди втория тур на локалните избори в София. Това разгласи на конференция на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев.
„ Имаме данни за по-сериозни идни опити за компрометиране на изборния развой на втори тур. Ще има опит да бъде показан като сменен, платен, изключително в София. Конкретно тук, в София. Това е изрично скверна политическа технология и ми припомня на нещо, случило се преди 5-6 години към Костинброд ”, разяснява Дончев, представен от bTV.
Припомняме, че тъкмо преди предварителните парламентарни избори през 2013 година, полиция и прокурори нахлуха в печатащата бюлетини печатница „ Мултипринт ”, като в началото тиражираната информация беше, че е бил кръстосан огромен опит за замяна на вота в интерес на ГЕРБ.
В последна сметка закононарушение в съда не беше потвърдено. От партията на Бойко Борисов и досега настояват, че абсурдът им е попречил да си обезпечат болшинство в 42-рото Народно заседание.
Дончев през днешния ден не сподели какви тъкмо „ идни опити ” засяга, като акцентира, че има „ информация ” по тематиката. Той прикани всички жители да подават сигнали до управляващите, в случай че схванат за опити за операция на изборния развой.
Сподели с твоите другари
От ГЕРБ дадоха отговор на кандидат-кмета Мая Манолова и на подкрепилата я Българска социалистическа партия, които насочиха вниманието на медиите към секции в София с огромен брой гласуващи роми, където Йорданка Фандъкова има голяма преднина. „ Във всички така наречен секции в ромските квартали Йорданка Фандъкова има 6484 гласа. Вие представяте ли си, че тези гласове могат да извърнат резултата в София? ”, запита регионалният координатор на ГЕРБ в столицата и началник на предизборния щаб Цветомир Паунов. Той означи и че във „ Факултета ” партията е имала мощен резултат, тъй като директорката на учебното заведение в квартала е в листите им за общински консултант и има огромен престиж.
Паунов направи подробна разбивка на представянето на ГЕРБ спрямо вотовете през 2011 година и 2015 година От показаните данни стана ясно, че партията печели повече общини на първи тур, само че измежду тях са по-малко регионални градове. По отношение на общинските съветници по думите му съотношението в границите на страната е 2:1 в интерес на ГЕРБ.
Председателят на парламентарната група Даниела Дариткова означи и че политическата мощ покачва броя на съветниците си в смесените райони, а „ в доста обитаеми места ГЕРБ е единственият конкурент на Движение за права и свободи ”.
„ ГЕРБ се структурира като опция на всички останали партии. Ние сме партията, която сплотява всички български жители – без значение от тяхната етническа или религиозна принадлежност ”, акцентира тя.
В сходна посока беше и изявлението на старозагорския кмет Живко Тодоров, като обаче той сложи акцента другаде – че ГЕРБ се поддържа от всички възрастови групи, в това число хората в пенсионна възраст и младите. „ Да се опитваш да превърнеш локалните избори в парламентарни и в това време комплексният разбор да демонстрира, че си по-скоро трета политическа мощ, е голям гаф ”, разяснява по адрес на Българска социалистическа партия Томислав Дончев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР