Ще има обезщетение за близките на загиналата жена. Направихме обстоен

...
Ще има обезщетение за близките на загиналата жена. Направихме обстоен
Коментари Харесай

Учениците във Варна ще учат онлайн от съображения за безопасност след бурята

„ Ще има обезщетение за околните на починалата жена. Направихме обширен диалог за това по какъв начин Общината може да помогне на сина й. Има решение за еднократна финансова помощ, която да му бъде обезпечена. Вероятно ще бъде записан и в Бюрото по труда, защото той е 20-годишен и има предпочитание да се осъществя “.

Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев тази заран, като добави, че локалната власт работи интензивно, с цел да окаже психическа помощ на сина на жертвата.  Общината.

Приоритет в почистването ще бъдат всички предмети, които все още могат да паднат и рискови висящи клони в короните на дърветата. Едва в края на седмицата ще бъдат направена равносметка за финансовото измерение на вредите. В случай, че те се окажат непостижими за Общината, ще бъде поискана помощ от фонда за бедствия и повреди .

„ В момента следим обстановката, бедственото състояние евентуално ще остане до края на деня “.

Благомир Коцев че от съображения за сигурност, е въведено онлайн образование за всички възпитаници от I до XII клас . В естествен режим на работа остават детските градини и ясли, само че със непоколебим надзор за недопускане на децата навън .

Ще бъде осъществен оглед за падащи предмети на територията и в покрайнините на учебните заведения , а от на следващия ден упованията са да бъде възобновен присъственият образователен развой. Четири учебни заведения – I ОУ „ Св. Княз Борис I ”, ОУ „ Васил Друмев “, ОУ „ Константин Арабаджиев “ и Професионална гимназия по текстил и фешън дизайн, където вредите от бурята са по-сериозни , ще учат онлайн до 22 ноември, в това число.

Възстановява се енергоснабдяването и водоподаването в най-засергнатите региони, в това число отвън рамките на града. Всички екипи са съсредоточени в почистването , с цел да може градът да бъдат квалифициран за дъждовете и за зимния сезон, приключи Коцев. След 18:00 часа кметът ще осведоми жителите за решенията на оперативния щаб и образователния режим в общината на следващия ден.

Между 07:00 и 11:30 часа кметът организира поредност от настоящи срещи с разнообразни звена и органи, извършващи действия по възобновяване на вредите и нормализиране на обстановката във Варна. На терен към този момент са екипите за списък и оценка на вредите . Вероятно в утрешния ден Общината ще може да заяви индикативна стойност на материалните провали в резултат на урагана.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР