Ще има нови самолети, но не можем да изоставим старите,

...
Ще има нови самолети, но не можем да изоставим старите,
Коментари Харесай

Каракачанов: Ще има нови самолети, за старите ще търсим части на производителя

" Ще има нови самолети, само че не можем да изоставим старите, по тази причина за тях ще се търсят елементи от производителя. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

" Ще купуваме самолети, само че не мога да се съглася с тезата, че би трябвало да мислим единствено за нови изтребители. Говорим за 8 самолета. Ако изоставим авиацията, която имаме от 43 бойни самолета, не се грижим за техния ремонт, рационализация и поддръжка и разчитаме единствено на осем нови, би било неуместно ", сподели министърът. Според него е най-добре да се прави ремонт с аварийни елементи, взети от производителя, по тази причина ще има договаряния с Москва за доставка на части.

Въпросът би трябвало да се реши генерално с директни диалози с „ РСК МиГ “, без медиатори, с цел да ни излезе оптимално на ниска цена, уточни той. Самият ремонт може да се извърши на територията на България, в заводите които имаме. " Ако поддържаме самолетите, които имаме, те имат запас още до най-малко 2030 година ", посочи Каракачанов. Той добави, че „ МиГ-29 “ са по-добри от самолетите, които имат някои други натовски страни, които са с „ МиГ-21 “.

Попитан за апела от някои партии за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, той разяснява, че Симеонов „ не умее да се майтапи, споделя някой път неща, които са правилни, само че по по-груб метод, това закононарушение ли е? “. „ Защо да подава оставка? Това е несериозно “, сподели Каракачанов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР