Ще има нов подход при определянето на доставчиците на храна

...
Ще има нов подход при определянето на доставчиците на храна
Коментари Харесай

Местни производители да снабдяват армията с прясна храна, обсъждат в МО

Ще има нов метод при определянето на доставчиците на храна за армията. Обсъждат се опциите локални производители да доставят военните формирования с прясна храна .

Това стана ясно от думите на военния министър Красимир Каракачанов в Благоевград, където бе формалното изпращане на 37-ия ни контингент в Афганистан, осведомиха от МО.

Категорично ще бъде прекъсната практиката търговски компании да печелят за сметка на войската от изхранването на военнослужещите . Всички опити за спекулации по тази тематика от компании и политици няма да се получат, акцентира министър Красимир Каракачанов.

Убеден съм, че сте добре готови и почтено ще визиите България . Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов на тържествения обред по изпращането на 37-ия контингент на Българската войска за присъединяване в задачата на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка ".

Обстановката в Афганистан остава комплицирана, само че министърът се надява всички наши военнослужещи да се завърнат сполучливо. Съставът на задачата ни там е повишен от 2017 година.

Натрупаният опит от присъединяване в интернационалните задачи дава опция на нашите военнослужещи по-късно да порастват в кариерата, уточни Каракачанов. Според него сполучливи са всички задачи зад граница - и в Косово, и в Босна и Херцеговина и в Мали.

" Пожелавам ви да се държите един за различен, да се пазите и да пазите достойнството и достолепието на Българската войска . Използвайте наученото, дръжте се почтено и най-много - върнете се живи и здрави в Родината ", пожела Каракачанов на бойците ни, които отиват на задача.

На националния пълководец на контингента полковник Митко Димитров министър Каракачанов пожела сполучлива задача и му подари икона на Свети Георги - светецът, който закриля всички наши войски.

На церемонията началникът на защитата военачалник Андрей Боцев връчи Сертификат за присъединяване в задачата на НАТО на 37-ия контингент .

Според националния пълководец полковник Митко Димитров извършената подготовка им дава убеденост за осъществяването на дилемите в интернационалната задача. " Няма да пожалим познание и опит, за да осъществим поставените задания с достолепие и чест и ще създадем и невъзможното, с цел да се завърнат всички живи и здрави ", добави той.

По време на церемонията по изпращане на 37-ия контингент за Афганистан със заповед на министъра на защитата бяха наградени тримата военнослужещи от състава на Бригадно командване - Благоевград , избавили човешки живот при пожар в село Пиперков чифлик .

" Да си е боен е специалност. И както във всички специалности, и тук хората би трябвало да получават положително заплащане, да имат добър обществен пакет, с цел да работят добре ", добави министърът на защитата.

Той се надява, че тази година ще бъде преодоляна отрицателната наклонност броят на напускащите армията да бъде по-голям от броя на постъпващите.

Предстои да бъдат отпуснати средства за ремонт на техника на Сухопътните войски, добави министър Красимир Каракачанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР