Ще има натиск върху растежа на китайската икономика догодина и

...
Ще има натиск върху растежа на китайската икономика догодина и
Коментари Харесай

Премиерът на Китай: Икономиката ще продължи да се забавя и догодина

Ще има напън върху растежа на китайската стопанска система следващата година и той може да се забави под цената си през тази, предизвести министър-председателят на страната Ли Кекянг, съобщи Reuters. Според него въпреки всичко страната ще предприеме ограничения, с цел да компенсира за насрещните ветрове пред стопанството.

" Догодина икономическото развиване на Китай евентуално ще е изправено пред по-силен напън и ще е в по-сложна обстановка ", сподели Кекянг. Въпреки компликациите, през тази година управляващите са напът да реализират поставените си цени.
 Колко тъкмо е пораснала китайската стопанска система за последните 30 години?
Колко тъкмо е пораснала китайската стопанска система за последните 30 години?

Много по-бързо от Брутният вътрешен продукт на Европа и от дълга на Съединени американски щати

През третото тримесечие растежът на страната се забави до 6% на годишна основа, което е най-ниската му стойност за съвсем три десетилетия. Очаква се за цялата 2019 година покачването на брутния вътрешен артикул да е сред 6 и 6,5%.

В момента най-важните браншове на стопанската система минават през съществени усложнения. Сред тях са производството, потреблението и финансовият браншове, които бележат съществено закъснение през актуалната година. В сферата на финансите страната е изправена пред възходящо ниво на дълга и скоростна инфлация, което значи, че за управляващите ще е мъчно да се измъкнат просто посредством отпечатване на пари този път, защото това евентуално ще срине покупателната дарба на юана.
 Китайците ще изтеглят ликвидност от $400 милиарда от финансовия бранш през януари
Китайците ще изтеглят ликвидност от $400 милиарда от финансовия бранш през януари

Причината са закупуването на дългови принадлежности и годишното евакуиране на средства от семействата за отбелязването на Нова година

Това беше регистрирано даже и от Народната банка на Китай, чийто разбори демонстрираха, че средствата, инжектирани в стопанството, този път не съумяват да подтикват растежа. Въпреки това кредитирането в стопанската система реализира съвсем 3-годишен връх.

Изявлението на Кекянг може да значи, че растежът на страната през 2020 година може да се намали под 6%, т.е. действителното повишаване на брутния вътрешен артикул евентуално ще е още по-ниско.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР