Ще има музика, ще гърмят фойерверки и в полунощ срещу

...
Ще има музика, ще гърмят фойерверки и в полунощ срещу
Коментари Харесай

Цял Свят Се Втренчи В Страната Ни! Над България Е Надвиснал Най-Опасният Облак! Точно В Полунощ На 1 Януари Ще Се Случи Нещо Огромно!

Ще има музика, ще гърмят фойерверки и в среднощ против 1 януари. България, най-бедната и най-корумпираната страна в Европейски Съюз, ще поеме щафетата на ротационното председателство на блока, написа английският вестник „ Гардиън “ под заглавие: „ Корупционен облак е щръкнал над България, която поема председателството на Европейския съюз “, съобщи БНР.

Макар и да няма това въздействие от предишното, председателството въпреки всичко съставлява огромен миг за страната от Източните Балкани, която стана част от последната вълна на разширение на Европейски Съюз.

Повече от 10 години от присъединението на България в действие обаче остават въпросите за битката с корупцията, до момента в който съществуването на извънредно десни партии в държавното управление поражда паника, отбелязва изданието.

Според показателя на „ Трансперънси интернешънъл “ България е най-корумпираната страна в Европейски Съюз.

Изданието цитира ръководителя на Центъра за изследване на демокрацията в София Огнян Шентов, че в страната никой не преследва политическата корупция, в пандиза няма някогашни представители на властта. Доклад на центъра рисува мрачна картина за корупцията от дъното до върха на обществото.

Повече от един на всеки пет пълнолетни, или към 1,3 милиона души, се допуска, че са взели присъединяване в корупционни практики, като заплащане или приемане на подкупи, само че единствено 72 правосъдни каузи са завършени през 2015 година.

България поема от Естония председателството в Съвета на Европейски Съюз и възнамерява да ускори съдействието с балканските страни с оглед опълчване на съветското и турското въздействие там, написа френският " Монд " в коментар, съпроводен със фотография на президента Румен Радев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Българското председателство вижда тук най-много комфортен случай да сложи на напред във времето тематика, централна за него - както направи Естония с цифровата стопанска система. Изборът на София е да подчертава върху задълбочаване на връзките със Западните Балкани.

" Те имат потребност от ясна европейска вероятност и съгласуваност както посред им, по този начин и с страните членки ", упорства България и загатва в тази връзка проекти за дейности в сферите на превоза, енергетиката, цифровите технологии и образованието, отбелязва вестникът.

Изданието напомня, че въпреки и дребна страна, България има задачата да провежда министерските срещи на Европейски Съюз " в интервал с прекомерно претрупан дневен ред, както постоянно към края на мандата " на актуалните европейски институции. Такъв е обаче правилото на ротационното председателство и Брюксел чака от нея преди всичко техническа работа с Народното събрание по многочислените текстове, полемиката за които завършва. Големите страни и Доналд Туск, ръководителят на Европейския съвет, " остават на кормилото, що се отнася до огромните проблеми като Брекзита и бъдещето на еврозоната ", показва " Монд ".

В репортаж от България швейцарският " Тан " споделя за подготовката на доброволците, които ще подкрепят идната работа. Присъствието им сигурно най-добре откроява европейския порив на българите, акцентира пред всекидневника Евгения Колданова от Националния център по подготовката и провеждането на българското председателство в Съвета на Европейски Съюз.

За 176-те места аплайваха над двойно повече хора, макар че България остава най-бедната страна в общността и " доброволчеството не е изключително известно у нас ", прибавя тя.

Повечето са студенти, само че мнозина опитни български компютърни експерти и чиновници от стартъп компании също са предложили гратис услугите си, акцентира изданието.
" Това демонстрира, че в действителност имаме среща с историята ", гордо споделя Лидия, която следва трета година в Софийския университет. Двайсет и еднагодишното момиче въплъщава проевропейска България, която желае да се показа добре, да се покаже като заслужен притежател на европейските знаци и полезности, заключава " Тан ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР