Ще има локални интензивни извалявания с количества над 25 mm,

...
Ще има локални интензивни извалявания с количества над 25 mm,
Коментари Харесай

Идат нови градушки, 8 области са предупредени!

Ще има местни интензивни извалявания с количества над 25 mm, гръмотевични стихии и градушки. Такова предизвестие, съпроводено с жълт код, издадоха от Национален институт по метеорология и хидрология за осем области на страната за на следващия ден, 8 юни. Това са Видин, Монтана, Враца, София област, София град, Перник, Кюстендил и Благоевград.

През нощта над множеството региони в западната половина от страната облачността ще намалее до незначителна. Предимно облачно ще се задържи над крайните югозападни и източните региони и там тук-там ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток.

Утре ще доминира слънчево време. Около и след обяд още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, гръмотевични стихии и градушки. На обособени места в Югозападна България количествата ще са обилни. Ще продължи да духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 29°, в София към 26°. 

Над планините преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии и градушки. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са обилни. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 18°, на 2000 метра - към 11°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е забележителна и на обособени места към момента ще превалява дъжд. След обяд облачността ще се раздра до най-вече слънчево. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 22° и 25°, каквато е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР