Ще има ли война или Русия все пак ще се

...
Ще има ли война или Русия все пак ще се
Коментари Харесай

Приликите между Путин и тийнейджърите

Ще има ли война или Русия въпреки всичко ще се вразуми? Това е въпросът на седмицата, като мощно се надявам да не се трансформира във въпроса на годината, че даже и на века.

Възможно е Путин въпреки всичко да се уплаши и да се откаже от инвазия в Украйна. Все отново целият Запад му размаха пръстче и сподели: „ Ей, внимавай! “ Също го заплашиха и със наказания. Не е ясно какви ще са, само че ще види той, единствено да посмее... почти по този начин звучи диалогът в международната политика сега. Просто си представям по какъв начин Путин се стряска и си споделя: „ Кой знае какво ще ми сторят, смут! “

Аз, като една майка на див пубертет, доста се забавлявам от опитите на западните страни да изплашен Путин. Напомнят ми извънредно доста на мен самата и безплодните разногласия с 14-годишния тийн вкъщи.

Казвам му, да вземем за пример: „ Сине мой, ето това са границите на твоето царство и не разрешавам да ги прекрачваш, по тази причина, в случай че обичаш хвани си хаоса в твоята стая. Извън нея упорствам да подреждаш всичко и да спазваш домашните правила. “ (Стаята му от дълго време съм оповестила за една дребна Русия – там разпоредбите не важат, никой не може да проникне безнаказано в нея, да прозре докрай какво тъкмо се случва, има доста изчезнали предмети, уповавам се не хора, непрестанно преговаряме да прави някакви потребни действия в нея, той споделя „ добре “, взима джобните и не помни, абе знаете по какъв начин е с пубертетите. И с Русия.) И ужким сме се разбрали за границите, ясни са договорите, конвенциите, разпоредбите, години наред ги е спазвал, пък ето в този момент, ненадейно, наближавайки 15 години общуване, ненадейно стартира да си оставя мръсните чорапи и чинии на всички места. Ползва ми крема за лице, полива се щедро с парфюм, непрестанно ме изнудва за повече джобни, харчи водните запаси на дома ни без оглед на сметка и природа и счита, че знае всичко най-добре.

Та най-общо връзките ми с моя пубертиращ наследник са същите като на Макрон с Путин. Само дето аз съм по-висока от Макрон, а синът ми е по-добър от Путин. Но другояче и аз като френския президент се преструвам пред хората, че всичко е под моя надзор, на открито приказвам овладяно, строго и с престиж, а вкъщи минавам във фалцет, викам, застрашавам и най-после просто си разтварям бутилка вино и дрънвам два валериана. Признавам, че Макрон въпреки всичко има известно преимущество пред мен – той е на изборна служба. Още тая пролет би могъл и да се откаже. А на мен ми остават най-малко още 10 години пубертет и никаква Льо Пен няма в близост да претендира да ми изземе отговорностите. Не бих споделила, че родителите като мен – вид „ Макрон “, са доста сполучливи с младежите.

Но отново сме по-добри от родителите вид германеца „ Олаф Шолц “, да вземем за пример. При тях пъпчивото Путинче крещи, тропа с крайници, прави бели, бие съседчетата, а баща Шолц се усмихва загадъчно, споделя нещо витиеваето строго и скрито му муши джобни в ръката, с цел да спре издевателството, щото просто не му се занимава.

Този вид родители са съвсем толкоз нездравословни, колкото и родителят вид „ Байдън “. Този вид родители са станали прекомерно възрастни бащи и пубертетът ги е изненадал, когато към този момент вървят постепенно, не помнят бързо и употребяват слухов уред. Татковците от това потомство не си поплюват много-много, размахват задвратниците за щяло и нещяло, само че в последна сметка все не помнят в какъв брой тъкмо часа са се разбрали с Путинчето да се прибере вкъщи, а батериите на слуховия уред свършват тъкмо, когато синковецът се е изказал несвоевременно.

Следващият тип родители на пубертети са видът „ български властник “. Те са много истерични, оплакват се непрестанно в бг мама и фейсбук, каквото и да направи Путинчето, то все е най-хубавото, учителите и съседите са отговорни за всяко негово нарушение и казусът е само в това, че никой не схваща какъв талант отглеждат тези родители вкъщи си. Путинчето живее на необятна нога у тях, всички стаи са негови, заплатата се харчи напълно за него, а родителите биват навиквани и подигравани, от време на време даже заплашвани. Абе чист случай за обществените, само че този вид родители в никакъв случай няма да осъзнаят, че имат потребност от помощ.

Разбира се, в международната политика нещата са малко по-драматични, в сравнение с у домовете с пубертети. В множеството случаи тийновете порастват и излизат от тази комплицирана житейска фаза. Поне девойките. Момчетата също се оправят с това, въпреки и комбинирано с влизането в първата им рецесия на междинната възраст. При Путин обаче всички влакове са отпътували, а рецесиите по този начин и не са завършили. Може би се дължи на това, че поизостава малко в развиването си – ето, дори още не е пораснал напълно. Пък ниските момченца, които стават ниски мъжленца, обичат да притеглят непрестанно вниманието върху себе си. На Путин му се получава непрестанно. Дано руснаците другия път изберат някой по-исполинест батюшка, с цел да си отдъхне малко светът.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР