Ще има ли война? Американският президент Джо Байдън очаква руско

...
Ще има ли война? Американският президент Джо Байдън очаква руско
Коментари Харесай

Ще има ли война? САЩ очакват ново нахлуване в Украйна, Русия отрича

Ще има ли война? Американският президент Джо Байдън чака съветско навлизане в Украйна. Държавният секретар беседва в Берлин с сътрудниците си от Англия, Франция и Германия. Той предизвести, че западните съдружници са единни и Русия ще понесе тежка цена при възможна експанзия. Москва продължава да отхвърля, че има такива планове.

Нови сателитни фотоси демонстрират разположението на съветски войски и техника наоколо до Украйна. Смята се, че там има най-малко 100 000 бойци.

Американският президент е убеден, че съветският му сътрудник готви навлизане. Негови думи обаче породиха въпроси дали той обвързва реакцията с мащаба на предстоящите военни дейности. Наложи се от Белия дом да уточнят, че всяка съветска експанзия в Украйна ще срещне бърза, твърда и решителна реакция.

Не считам, че той желае пълномащабна война. А мисля ли, че той ще подложи на тест Запада, Съединените щати и НАТО? Толкова значимо, колкото може? Мисля, че ще го направи. Но мисля също, че ще заплати сериозна и ужасна цена за това, сподели Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

Вашингтон не прецизира какъв отговор готви и към този момент залага на дипломацията. Държавният секретар Антъни Блинкен се съветва със свои европейски сътрудници в Берлин. Той акцентира, че западните съдружници са единни в позицията си по този спор.

Нашата обща задача е да изясним разновидностите, които има пред себе си президентът Путин: разговор и дипломация от една страна; спор и последствия от друга. Дано го възпрем да възобнови експанзията си против Украйна, сподели Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати.

Европа е подготвила отговор на възможна съветска офанзива против Украйна, заяви ръководителят на Еврокомисията.

Ако ситуацията се утежни, в случай че има нови набези против териториалната целокупност на Украйна, ще отговорим с огромни стопански и финансови наказания, сподели Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия.

Москва още веднъж отхвърли всички съмнения и от своя страна насочи обвинявания към Запада.

Украинските и западните средства за всеобща информация, както и формалните лица още по-активно тиражират спекулациите на тематика скорошно навлизане на Русия в Украйна, както го формулират. Убедени сме, че задачата на тази акция е основаване на осведомително прикритие за подготовка на личните им огромни провокации, в това число от боен темперамент, които може да имат най-трагични последствия за районната и международната сигурност, сподели Мария Захарова, представител на външното министерство на Русия.

Украинската войска стартира маневри наоколо до анексирания Крим. Утре Блинкен ще беседва в Женева с съветския външен министър Лавров. Смята се, че това е последният късмет да се предотврати съветска офанзива против Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР