Ще има ли трети пакет военна помощ за Украйна ще

...
Ще има ли трети пакет военна помощ за Украйна ще
Коментари Харесай

Мирчев : Да дадем бронетранспортьори на Украйна

Ще има ли трети пакет военна помощ за Украйна ще реши Народно събрание, а каква тъкмо да е тази помощ, ще реши вътрешният министър. Това съобщи в коридорите на Народното събрание депутатът Ивайло Мирчев.  
 
От ПП-ДБ, дружно с парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи оферират да се дадат бронетранспортьори.
 
Ние предлагаме от складовете на Министерство на вътрешните работи, от непотребната техника, излязла от приложимост, да се съобщи на Украйна, главно бронетранспортьори, изясни Мирчев.
 
„ Това е техника, която е закупена по време на възродителния развой, за която ние даваме много пари за предпазване и поддръжка, която в никакъв случай не е употребена от някогашните вътрешни войски и в този момент жандармерия, която не е част от армията, по никакъв метод няма да нарушим боеспособността на българската войска ”, сподели Мирчев.
 
„ И БТР, само че и друга бронирана техника ”, добави Мирчев.

„ Ние сме създали авансово изследване, задал съм въпрос към министъра за това какво имаме сега, какво може да бъде предоставено. Става дума за техника, която не се употребява от жандармерията, която не е в дейна приложимост. Тя е с отпаднала нужда ”, акцентира Мирчев.
 
„ Никога няма да, и не дай си Боже, да използваме бронитранспортьори против български жители. Нещо, което явно през 80-те години
е представлявало за някой нужда - да има такива бронитранспортьори ”, сподели Мирчев.
 
Количеството било класифицирана информация, решението ще го вземе вътрешния министър.
 
„ Но би трябвало да приказвам за към 100 броя ”, сподели Мирчев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР