Ще има ли транспортна услуга до и от населените места

...
Ще има ли транспортна услуга до и от населените места
Коментари Харесай

Проблеми със закъснели автобуси и пропуснати курсове решават...

Ще има ли транспортна услуга до и от обитаемоте места от община „ Родопи “ и ще бъде ли изпълнявана качествено. Този въпрос бе подложен по време на среща в Областна администрация от представители на община „ Родопи “ с екип от отдел „ Транспорт “ на община Пловдив и превозвача Веселин Дошков.

От община „ Родопи “ настояват, че получават сигнали за закъснели рейсове и пропуснати курсове. Оплаквания са постъпили от живеещи в Марково и Брестовица. Обследване на община Пловдив също е потвърдило, че някои курсове не се извършват. От своя страна господин Дошков съобщи, че по време на епидемията от Ковид-19 пътникопотокът е намалял доста и някои курсове са станали нерентабилни.

„ Разписанието би трябвало да бъде съобразено с действителните потребности на хората и пътната конюнктура “, съобщи регионалният шеф Ангел Стоев и добави, че транспортната скица би трябвало да бъде гъвкава.

„ Преговаряме с господин Дошков и вероятно ще желаяме от Областна администрация договорът с превозвача да се удължи с още 6 месеца, в случай че той извършва качествено услугата “, съобщи зам.-кметът по превоз на община Пловдив Тодор Чонов. На процедура от това ще зависи транспортното обслужване на околните до Пловдив Марково, Първенец и Храбрино.

Г-н Дошков съобщи, че чака спомагателна дотация, обвързвана с ковид-пандемията и ще продължи да извършва контрактуваните с община „ Родопи “ маршрутни написания.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР