Ще има ли смесено гласуване с хартиени бюлетини и машини?

...
Ще има ли смесено гласуване с хартиени бюлетини и машини?
Коментари Харесай

Z-Каст 104: Правителство или хартиена бюлетина? Може ли и двете?

Ще има ли смесено гласоподаване с хартиени бюлетини и машини? А ще има ли по-късно държавно управление в границите на това Народно заседание?

Тези въпроси са на дневен ред в Народното събрание тази седмица, откакто небрежно признатият в комисии план за смяна на Изборния кодекс влезе на второ четене в пленарна зала. ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи желаят гласоподавателите да имат избор - да гласоподават с хартия или машина, а на разискване подлежат и безчет други промени, които заплашват да трансфорат машините за милиони в изключително скъпи принтери.

Същевременно на заден декор още вървят договаряния за сформиране на държавно управление - Политическа партия и Демократична България даже оповестиха подготвеност да създадат кабинет на малцинството с втория мандат, още преди първият да е даден на ГЕРБ.

Свързани ли са двете тематики? Заради това ли Борисов като че ли влезе в спор със личните си депутати? Тези и други въпроси обсъждаме с парламентарния кореспондент на Клуб Z Пламена Игнатова.

" Самият факт, че това се оказва най-важният законопроект за това Народно заседание е задоволително индикативен ", счита тя. " На Борисов просто не му се хареса тази имиджова вреда, която стартира да търпи с пришпорването и изключително това 18-часово съвещание на правната комисия. "

Достатъчни ли са обаче митингите и бойкотът от две партии, с цел да отстъпи Борисов, който трансформира мнението си по тематиката съвсем всеки ден? Биха ли отстъпили Политическа партия и Демократична България? Или изборите при започване на идната година са ни обезпечени?

Гледайте целият диалог в новия, 104-ти епизод на Z-Каст:


Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР