Ще има ли развръзка на казуса с председател на Столичния

...
Ще има ли развръзка на казуса с председател на Столичния
Коментари Харесай

Вижда ли се краят на сагата с избора на председател на СОС?

Ще има ли развръзка на проблема с ръководител на Столичния общински съвет? Новината за реализирано единодушие - общински консултант от Българска социалистическа партия. От " Продължаваме промяната " - " Демократична България " и " Спаси София " се чака още веднъж да повдигнат Цветомир Петров. Какво споделят обаче останалите партии в локалния парламент?

Развръзка за общинския съвет и завързване на проблема с избора на кмет - по този начин Ваня Григорова вижда обстановката в Столичната община.

" Наистина може да се стигне до избор на кмет, до избор на общински съвет - надали. По-скоро считам, че има що годе цялостен консенсус в столичния общински съвет по тази причина да бъде подсилен един от представителите на коалиция ПП-ДД-СС. В този смисъл по-скоро чакам на осми февруари да имаме ръководител ", сподели Григорова.

" Българска национална телевизия: С гласовете на кого ще бъде определен претендент на ПП-ДБ-СС?

- На всички. Защото в последна сметка натиска, който оказват Терзиев, Политическа партия и Демократична България върху обществото към този момент дава резултат ", изясни Ваня Григорова.

От изборите преди 3 месеца до през днешния ден ПП-ДБ-СС смениха кандидатурата на Борис Бонев с тази на Цветомир Петров, само че при последното гласоподаване и той не събра задоволително гласове. Кметът Васил Терзиев уточни на кого ще заложат на 8 февруари.

" Българска национална телевизия: ПП-ДБ-СС въпреки всичко има ли претендент, който ще е друг от Борис Бонев?
- Имаме, господин Петров номинирахме. Аз съм оптимист по тази причина, че на осми ще успеем най-сетне да изберем ръководител на общинския съвет ", сподели Васил Терзиев - кмет на София.

От ПП-ДБ виждат позитивна смяна в ръководството на общината.

" Трябва да бъдат разрушени всички черни касички в Столична община и да се работи по нов метод. Искрено се надявам да има развръзка, тъй като прекалено много София е без общински съвет. Ключово значимо е да има признат бюджет, с цел да може да се извършват капиталовите планове ", уточни Антоанета Цонева, народен представител от ПГ на ПП-ДБ

От ГЕРБ-СДС припомниха позицията си, че ръководещите носят отговорност да обезпечат болшинство за избор на ръководител на локалния парламент.

Във Facebook водачът на " ИТН " Слави Трифонов опроверга Григорова. И съобщи, че Общинските съветници от " ИТН " ще гласоподават за Пламен Данаилов - представителя на Има Такъв Народ в Общинския съвет.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР