Ще има ли повишение на таксите, които събират банките и

...
Ще има ли повишение на таксите, които събират банките и
Коментари Харесай

Хампарцумян: В средата на декември ще има повишение на някои от банковите такси

Ще има ли покачване на таксите, които събират банките и ще останат ли лихвите по депозитите ниски - това разяснява в Сутрешния блок на Българска национална телевизия финансистът Левон Хампарцумян.

Относно информацията за покачване на таксите, той съобщи, че това са европейски регламенти, които влизат в действие средата на декември.
Левон Хампарцумян, финансист: Те са в посока понижаване на трансграничните такси и изравняването им с локалните. Извършването на трансгранични преводи с съвременни цифрови средства е релативно на ниска цена. Същевременно, първичната инвестиция си е там. Да имаме банковата си сметка в телефона, онлайн, коства пари, това основава конкуренция и изисква инвестиция.
Живеем в интервал на доста ниски лихви върху нашите пари, безапелационен е Хампарцумян.

Същевременно обаче, банките записват огромни облаги.
Левон Хампарцумян, финансист: Дали облагите са неимоверни, прекомерно огромни, или рационални, това взема решение конкуренцията. Нека не забравяме, че стопанската система пораства към този момент шеста година - това е много дълъг интервал. Ние не можем да предскажем една рецесия, допуска се, че ще има превръщане на икономическия цикъл.
Никога не би трябвало да задлъжняваме до ръба на опциите си. Разумният човек постоянно би трябвало да планува един буфер за приходите си, посъветва финансистът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР