Ще има ли пълна проверка на строежа на всички газови

...
Ще има ли пълна проверка на строежа на всички газови
Коментари Харесай

ДПС настоява за пълна проверка на строежа на всички газови трасета у нас

Ще има ли цялостна инспекция на градежа на всички газови трасета у нас? Това ще стане ясно на следващия ден сутринта, когато Народното събрание гледа предлагането на Движение за права и свободи за основаване на краткотрайна анкетна комисия, която за ревизира всички обстоятелства и условия към градежите на газовите трасета у нас. Движението изиска основаването й, откакто министър председателят Кирил Петков се опита да направи внушения за несъществуваща съветска връзка на Движение за права и свободи при градежа на „ потоците”.

По предложение на народния представител от Движение за права и свободи Станислав Анастасов, зам.-председател на Движението, точката влезе с болшинство от 201 гласа в седмичната стратегия на Народното събрание.

Миналата седмица основаването на Временна комисията за определяне на обстоятелства и условия по отношение на газопроводи за транспорт на природен газ от Руската федерация - „ Южен поток” и „ Турски (Балкански) поток”, и аргументите за забавянето на плана IGB (Междусистемна газова връзка Гърция-България) също влезе в програмата на Народното събрание, само че депутатите не стигнаха до нея.

Г-н ръководител, разумно е когато залата към този момент се е произнесла с гласоподаване дадена точка да стане част от дневния ред на Народно събрание и времето не е стигнало за нея, тя автоматизирано да влиза за разглеждане идната седмица, сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев, обръщайки се с процедура към Никола Минчев. Моля да възприемете тази процедура, тъй като тя показва волята на залата, прикани Цонев.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ предложи основаването на краткотрайната анкетна комисия за инспекция на газовите трасета да стане точка първа в дневния на Народно събрание за четвъртък, 9 юни 2022 година След прегласуване, предлагането бе признато.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР