Ще има ли Конгрес утре е големият въпрос за футбола

...
Ще има ли Конгрес утре е големият въпрос за футбола
Коментари Харесай

Уставът твърди: Димитър Бербатов не може да бъде избран за президент на БФС утре

" Ще има ли Конгрес на следващия ден " е огромният въпрос за футбола ни в последните дни.

От БФС са безапелационни, че той няма да се състои, до момента в който Димитър Бербатов разгласи, че ще има избор на нов президент на централата.

Колегите от " Спортал " оповестяват, че съгласно Устава на БФС, не може да се организира конгрес без присъединяване на сегашния президент Борислав Михайлов.

В член 42 (1) написа следното: " Заседанията на конгреса се управляват от президента или акредитиран от него вицепрезидент или различен член на ИК. "



А член 45 (2) добавя, че протоколите се подписват от ръководещия съвещанието и членове на секретариата.



Това значи, че Димитър Бербатов и поддържащите го клубове не могат да го изберат законно за президент на БФС, защото по правилник нямат право да управляват конгреса.

Бербатов не може да употребява в своя изгода и обстоятелството, че 4-годишният мандат на президента и Изпълкома е изминал, защото член 32 (2) е безапелационен, че Михайлов и ИК не престават да извършват пълномощията си до провеждането на нов избор.



Начините за привикване на конгрес при събиране на подписка на най-малко 1/3 от клубовете са два: или БФС удовлетворява желанието им и провежда конгрес, или това става посредством съда - както се случи през октомври 2021 година.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР