Ще има криза, ако спрат доставките на газ от Русия.

...
Ще има криза, ако спрат доставките на газ от Русия.
Коментари Харесай

София минава на мазут, ако газът не стигне

" Ще има рецесия, в случай че спрат доставките на газ от Русия. Все още няма понижаване подаваните количества. Имаме благоприятни условия за достъп на полутечен газ, само че дали ще покрият всички потребности, не се знае. Говори се, че отоплението в София може да мине на мазут, в случай че газът не стигне ". Това съобщи Владислав Панев от " Демократична България ".

По думите му дълготрайно решение е инвестиция в мощности за предпазване на сила посредством Плана за възобновяване, защото рискът от проблем с доставките остава. А запасите в хранилището в Чирен са към 22%. " Алуминият и никелът също скочиха поради рецесията в Украйна ", заяви депутатът.

" Не се чака затваряне на мощности в Топлоелектрическа централа Марица, по-скоро понижаване на производството, в случай че цената на тока е задоволително висока, че да се самоиздържа, ще работят малко по-дълго ", изясни той. Относно изваждането на Русия от системата за разплащане SWIFT, Панев уточни, че съветската интернационална търговия ще спре - все едно Законът " Магнитски " да се приложи за цяла Русия ", показа Панев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР