Ще има конкурентна и прозрачна ценa, но решението кой ще

...
Ще има конкурентна и прозрачна ценa, но решението кой ще
Коментари Харесай

Деница Златева: Очакваме цената на газа за октомври да е под 240 лв.

„ Ще има конкурентна и транспарантна ценa, само че решението кой ще бъде стратегическият снабдител на газ е оставане в ръцете на бъдещето държавно управление “, изясни тя.

 

По думите й по този начин са организирали процеса, че да има оптималната конкуренция сред компаниите. „ Случвало ни се е да ни дават предложения и пред постройката с офиса ни. Това не се прави по този начин, би трябвало да се съблюдават съответни процедури “, посочи Златева.

 

„ Предприехме дейности, с цел да получим доставки от „ Газпром “, само че нямаме отговор от тях. „ Булгаргаз “ има настоящ контракт с „ Газпром “ до края на 2022 година, като ние продължаваме да го изпълняваме, пращаме поръчки за контрактуваните количества газ и получаваме отговор за нула получени количества. Затова се подхващат ограничения да се диверсифицира рискът за полутечен природен газ “, означи тя и увери, че се подхожда извънредно отговорно за доставките и диверсификацията на природен газ у нас.

 

„ Осигуряването на газовите доставки за нас не е смешка “, безапелационен бе шефът на „ Булгаргаз “.

 

Деница Златева увери, че ще има задоволително природен газ, даже и да няма съветско синьо гориво, да не изпадаме в липса на дефицит. Златева добави още, че интерконекторът с Гърция ще проработи на 1 октомври, като регистрира положителната работа на отрасловите министерства по тази причина.

 

„ Булгаргаз “ разплаща отговорностите си, без външно финансиране. Бизнес моделът на сдружението е изменен “, увери Златева.

 

„ 410 млн. лева са отговорностите на „ Топлофикация “ към сегашния миг. Проблемът с „ Топлофикация “ е продължителен проблем и в действителност би трябвало да бъде решен преди началото на зимата. Не можем да си позволим „ Булгаргаз “ да изпадне в следващата ликвидна рецесия. Въпреки това ще има парно през зимата “, сподели още шефът на „ Булгаргаз “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР