Ще има комисия за въвеждане на ВАР в efbet Лига.

...
Ще има комисия за въвеждане на ВАР в efbet Лига.
Коментари Харесай

Ще има комисия за въвеждане на ВАР в efbet Лига

Ще има комисия за въвеждане на ВАР в efbet Лига. Това решение бе взето на последния Изпълком на БФС за календарната 2019 година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Освен това на съвещанието бе взето решение и кой ще поеме юношеския народен тим до 17 година – това ще бъде Йордан Петков, който заменя освободения Марчо Дафчев. На конференцията след съвещанието взеха присъединяване Атанас Фурнаджиев и Кирил Домусчиев.

Собственикът на Лудогорец е на мнение, че България е закъсняла с работата по въвеждане на ВАР в родното състезание. „ Трябва да развиваме нашите съдии, да има непрекъсната процедура с ВАР в родното състезание. Малко сме закъснели, в случай че би трябвало да бъда почтен – фактът е, че сме от последните страни, които стартират да работят по въвеждането на ВАР. Ще забележим от кое място ще се обезпечи финансирането на този план – в бюджета за идващите години би трябвало да влиза и финансирането на видео помощник арбитрите “, стартира той.

Фурнаджиев показа, че първата стъпка по пътя към ВАР е лицензирането на Националния стадион за идния бараж с Унгария за класиране на Евро 2020. „ Преди ви споделих, че до две години ще въведем ВАР, като някои от вас одобриха това с подигравка. Първата стъпка е да лицензираме Националния стадион за баража за Европейско състезание. Нямаме още конкретика в числа, упълномощили сме комисия, която да събере предложения и планиран бюджет – аз, господин Домусчиев и господин Стефанов ще сме отговорници за плана “, изясни той.

„ Ще бъде мобилна версия първоначално, с 1-2 мача на седмица, само че занапред този екип към съдийската комисия ще събира оферти, с цел да вземем решения и да вървим напред. Не бива да подценяваме и проблемите по самите игрища – на някои е проблем инсталирането на екрани за телевизионно предаване, какво остава за камери на ВАР. Ще се стремим по най-бързия метод да осигурим лицензиране за 1/16-финалите, и за Националния стадион и за този в Разград “, продължи Домусчиев.

Фурнаджиев изясни и повода за изявлението на Венцеслав Стефанов през вчерашния ден за Изпълкома. Президентът на Славия разгласи, че няма желание да влиза в него. „ Г-н Стефанов има възрастово ограничаване, според нашия Устав това е лимитът, а точно 70-годишна възраст. Преди ви споделих, дано първо забележим кой ще е претендент за президент – за момента нямам упоритости да се кандидатирам за президент – в случай че с него имаме общи възгледи, тогава мога да помисля върху това “.

Домусчиев се причисли към него по отношение на кандидатурата за президент на БФС. „ И аз съм по същия метод – зависи дали имаме общи възгледи. Ако получа покана и смятам, че мога да бъда потребен, ще се отзова “.

Домусчиев показа и какъв би трябвало да е съгласно него новият президент на съюза. „ Абсолютно прав е господин Крушарски – би трябвало да е с темперамент, да не е банкрутирал, да знае по какъв начин се управлява една организация и престиж, и да обича футбола. Това са персонални мои условия към индивида, който бих подкрепил. Аз не считам да се кандидатирам, с цел да има съпротива. Точно това коментирахме и предложихме, да търсим вид тези средства да не бъдат платени от клубовете. Ще приказваме и със спортния министър – както поддържаха няколко клуба за осветлението, по този начин и за тази система. И клубовете би трябвало да се постараят с построяването на площадки. Няма да им излезе колкото слагането на осветяване “, сподели притежателят на Лудогорец.

„ Вижте в Унгария какъв брой стадиона направи страната. Пресният образец е Ференцварош. Във всички огромни клубове се направиха игрища равнище „ Европейско състезание “, в Б група строят пет нови стадиона и всичко става с поддръжката на страната. Футбол без пари не се прави. Това, че успяхме да отстраним Ференцварош, го правя оценка като доста огромно достижение “, добави притежателят на Лудогорец.

Според Фурнаджиев ситуацията се е нормализирала след последните два спорни месеца за БФС. „ Ние вършим всичко допустимо ситуацията да се възстановява, с решенията които взимаме. Мисля, че има успокоение. Най-важното е в този момент да дадем успокоение на националния тим да се показа уместно на баража “.

Домусчиев разгласи и кого избира за противник на Лудогорец в елиминациите на Лига Европа, като разяснява и конкуренцията на първенците в родното състезание. „ За тим, като виждам желанията на нашите почитатели, играчи и т.н, и аз желая някой огромен тим, в случай че пристигна Ман Юнайтед, или различен огромен клуб, това ще е празник за футбола в България. Ще забележим зимата по какъв начин ще сме с подготовката, да се надяваме, че ще имаме един мощен тим за пролетния полусезон. Аз се веселя, че има тимове, които играят като еднакъв с еднакъв с Лудогорец – Локо Пд, Левски, ЦСКА, Черно море, играят като еднакъв с еднакъв. Това е нещо, което демонстрира, че равнището на шампионата се подвига – качествата на терените, изискванията за публиката. Надявам се на идващия Изпълком да се подобрят освен осветлението, само че и другите условия по стадионите и терените “, приключи той.

Системата за видеоповторение би трябвало да се вкара в точния момент за идния бараж на България с Унгария. Националният стадион не е лицензиран за видеосистемата и има заплаха при забавяне с лицензирането му, плейофът с „ маджарите “ да се организира в Будапеща, а не както се очакваше в началото в София. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР