Ще има коледни добавки за пенсионерите. Отпускаме близо 52 млн.

...
Ще има коледни добавки за пенсионерите. Отпускаме близо 52 млн.
Коментари Харесай

Борисов съобщи добра новина за пенсионерите, отговори на Радев и протестиращите

Ще има коледни добавки за пенсионерите. Отпускаме близо 52 млн. лева за коледни добавки към пенсиите. 1 269 000 пенсионери ще получат добавки към пенсиите. Средствата ще дойдат от битка с контрабандата, от повишение на събираемостта, от растежа на стопанската система.

Тази вест заяви министър председателят Бойко Борисов при започване на днешното държавно съвещание. "В рамките на третия ни мандат на ръководство взаимно с Патриотичния фронт, с днешната призната точка стават 200,9 млн. лв. в допълнение, които се дават върху пенсиите, а за трите кабинета, които съм управлявал до момента, са близо половин милиард в допълнение върху пенсиите - за Коледа и за Великден ", разкри Борисов.

Той разяснява и тематиката за вчерашния мониторингов отчет. "Искам да благодаря на господин Тимерманс, тъй като той с такава пристрастеност защитаваше България и обясняваше, че в случай че продължаваме по този начин, мониторинговият отчет ще отпадне. Той сподели: "В България отбелязва постоянен прогрес в битката с корупцията и проведената престъпност. Убеден съм, че в случай че това се резервира трайно, механизмът за наблюдаване на България може да отпадне до края на мандата на тази еврокомисия ". Това ли желаят митингите? Да отпадне битката против корупцията и проведената престъпност? Това ли е блатото? Това са думи на социалдемократ номер 1. Г-н Тимерманс е претендент за ръководител на Европейска комисия и желая да му благодаря за честността, тъй като държавното управление в Румъния е ляво, само че това не му попречи да насочи рецензии, а нас да ни похвали ", съобщи министър-председателят.

"Ние доста деликатно четем всяка една дума на нашите сътрудници. В отчета се приказва за медиите и по какъв начин някои медии атакуват избрани хора. Искам да се провежда спор по тази тематика. Ще поканим еврокомисарите, които дават отговор по тези тематики. Ние би трябвало да търсим тези срещи и да покажем, че това не по този начин. В Министерски съвет сме под блокада от няколко седмици, хората стачкуват, демонстрират междинни пръсти, назовават ни мърши. И някой да приказва за цензуриране на медиите. Никой не цензурира медиите. Олигарх, основал си медия, с цел да избавя това, което е откраднал. Говоря по принцип. Всеки един обвиняем може да си направи уебсайт. Няма едно нещо, което да е прикрито и покрито в България. Искам и вие да кажете дали някой ви цензурира ", обърна се Борисов към присъстващите публицисти.

"Чух, че президентът Румен Радев сподели, че има политическо вмешателство при един от конституционните съдии. Искам да му напомня, че с решение на кабинета Атанас Семов беше избран за общоприет юрист в Европейския съюз, който да съставлява България, само че не го утвърдиха. Това ли е политическо вмешателство? Вчера събрах ПГ на ГЕРБ, с цел да обсъдим последните тематики от седмицата. Казах им да върнат налога за старите коли, само че скочиха кметовете. Ние би трябвало да стартираме стъпките за смяна, тъй като можем да станем гробище за дизелови коли. Това беше концепцията Менда Стоянова да се срещне с президента, който ни подлага на критика, с цел да му се изясни какво тъкмо предлагаме. Тези проблеми би трябвало да се дебатират. Виждате - безумно огромен трафик и коли на над 20 години. Какво можем да създадем още за горивата, с цел да изсветлим и там нещата? Наредил съм на финансовия министър да направи по този начин, че на бензиностацията, като заредиш, да знаеш по какъв начин се образува цената. Колко е акциза, какъв брой е облагата. Извинявам се, в случай че не съм бил свестен от президента. Просто желаех от ПГ на ГЕРБ да се срещнат с него и да потърсят поддръжка по значими общодържавни тематики. Интересно по какъв начин Корнелия Нинова се срещна с него и му показа "Визия за България ". Покани го на пленум. Значи за Българска социалистическа партия може, само че ние като държавно управление не можем да се срещнем с президента ", разкри Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР