Ще има коледни добавки за пенсионерите, но не за всички

...
Ще има коледни добавки за пенсионерите, но не за всички
Коментари Харесай

Изплащат коледни добавки на пенсионерите заедно с декемврийските пенсии

Ще има коледни добавки за пенсионерите, само че не за всички Правителството ще отпусне 50 млн. лв. за коледни добавки за пенсионерите . Това заяви министър председателят Бойко Борисов при започване на съвещанието на Министерския съвет.
 
Днес държавното управление одобри разпореждане за спомагателен трансфер по бюджета на Държавното публично обезпечаване в размер на 49,3 млн. лв. за изплащането на коледните добавки за част от пенсионерите.

Добавките ще бъдат в размер на 40 лв. и ще бъдат дадени на пенсионерите с пенсии до 321 лв., какъвто ще бъде новият размер на линията на бедността следващата година.

40 лeва коледна добавка ще получат хората с пенсии до 321 лева, удостовери и министърът на труда и обществената политика Бисер Петков , който взе участие в дискусия  на КНСБ. 321 лв. е линията на бедността, която се предлага за 2018 година Разчетите на Национален осигурителен институт демонстрират, че пенсионерите, които ще получат коледни добавки, са 1 243 000.

Министърът посочи, че коледните добавки ще бъдат получени дружно с декемврийските пенсии , чието погашение стартира от 7 декември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР