Ще има кабинет - принудителен, след дълги мъки, скандален и

...
Ще има кабинет - принудителен, след дълги мъки, скандален и
Коментари Харесай

Михаил Миков: Ще има кабинет - принудителен, скандален и в зародиш компрометиран

" Ще има кабинет - насилствен, след дълги страдания, абсурден и в зародиш злепоставен. От няколко дни се вършат всевъзможни опити с епитети да се размени онази грозна картина от националния орган на " Продължаваме промяната ", разяснява пред Българска национална телевизия някогашният вътрешен министър и някогашен ръководител на Народно събрание Михаил Миков.

По думите му ГЕРБ доста желаят да се случи образуване на болшинство и присъединяване в кабинет, а цената и за двете обединения - ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, ще бъде доста висока.

" Надявам се, че българските жители ще осъзнаят какво се случва, в какъв филм на политическото дъно вземат участие. Това ще се отрази на най-сигурните избори, които ще се случат есента - локалните избори, само че тази цена ще я заплащат и политиците, които не вземат участие в това. Засега не виждаме нещо, което да върне доверието в политиката ", добави Михаил Миков.

Според него президентът Румен Радев е съобразил позицията си с настроенията на българските жители.

" Освен президент той е и човек и има право да съобщи своята откровена позиция. Аз също бих ги посъветвал, че това държавно управление ще бъде нездравословно за България ", добави Миков.

По тематиката с конституционната промяна той изрази мнение, че когато не можеш да формираш държавно управление, само че от държавно болшинство се каниш да правиш конституционна промяна това е много несериозно и отместващо вниманието от всекидневието, от тежките проблеми в този момент.

Миков разяснява и че измененията в Наказателно-процесуален кодекс, в които беше записано, че за отстраняването на основния прокурор са нужни 13 гласа, интензивността на прокуратурата, която в последните дни разпитва доста политически водачи, а нощес изиска имунитета на Бойко Борисов, атентатът против основния прокурор, настояването за премахване от неговия заместител и началник на следствието - всичко това се развива в един калейдоскоп, който разкрива тежки язви в системата на органите на правосъдната власт. " Трябва да прибавим и борба за превъзходство, както и борба за позициониране в вероятност ", съобщи Михаил Миков.

Отбеляза, че това, че прокуратурата си прави работата, е добре. В идващите дни ще стане ясно по какъв начин ще завърши всичко това по законодателните дейности и по политическите решения, свързани с избора на нов Висш правосъден съвет, разяснява Миков.

" Големият въпрос е дали обществото желае да разбере цялата истина по отношение на обстоятелствата, които излизат и споделените секрети, които са били прикривани. Има и различен огромен риск - тежките проблеми, които касаят всекидневието на българина, не се вземат решение. Бюджет няма, данъчната промяна не се слага на дневен ред ", сподели още Михаил Миков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР