Ще има и още много награди за победителите, които ще

...
Ще има и още много награди за победителите, които ще
Коментари Харесай

Творба на големия график Иван Нинов ще зарадва носителя на голямата награда във фотоконкурса „Най-сладка целувка“

Ще има и още доста награди за спечелилите, които ще станат ясни на 13 февруари

Голямата премия в 16-то издание на фотоконкурс „ Най-сладка целувка “ е творба на огромния график Иван Нинов. Композиция /суха игла, 2003 г./ ще зарадва фотографа, класирал се преди всичко. За тазгодишния конкурс уредниците чакат вашите благи, нежни, непредвидени и въодушевени фотоси на целувки на e-mai: до 13 февруари 2022-ра! Пишете две имена и координати за връзка. Може да участвате с до 5 авторски фотоса – без редакторска интервенция по тях, няма професионални и възрастови ограничавания.

Победителите ще бъдат оповестени на 13 февруари. За още вести – информация на страницата на „ Най-сладка целувка “ във фейсбук. 20 пана ще зарадват пловдивчани от 1 до 28 февруари в Цар Симеоновата градина. Изложбата с въодушевени фотоси на целувки, участващи в тазгодишния конкурс „ Най-сладката целувка “ сигурно ще ви накарат да се поспрете и да се усмихнете.

Иван Нинов е роден е на 19 август 1946 година в с. Цонево. През 1966 година приключва Художествената гимназия в София. Въпреки, че кандидатства в Академията, не е признат да следва, само че помощ в креативното и професионалното израстване му оказва Светлин Русев. Нинов работи рисунки и гравюри, изпълнени в техниките офорт, суха игла, литография. От 1969 година взе участие в юношески и общи художествени изложения, а първата си независима галерия прави през 1972-73 година Негови произведения са включени в интернационалните биеналета и представителни изложения на българското изобразително изкуство зад граница: Белград, Будапеща, Ибиса, Канагава, Краков, Лодз, Любляна, Токио, Ужице, Фредихщат, Фрехтен и други Самостоятелни изложения в чужбина прави през 1981 и 1996 година в Прага, през 1981 и 1997 година в Братислава, през 1991 година в Мюнхен, през 1997 година във Виена, „ Дом Витгенщайн “.

Творби на Иван Нинов са владеене на Националната художествена изложба, Софийската градска художествена изложба, градските галерии в Бургас, Варна, Враца, Плевен, Пловдив и други, в Библиотеката на Конгреса във Вашингтон, сбирка „ Лудвиг “ в Кьолн, галерии в Краков, Тонио, Канагава, както и голям брой частни сбирки.

Освен като график, Нинов се изявява и като илюстратор. Прави художественото оформление на книги като „ Корените на света “ от Янис Рицос през 1977, „ Нулев километър “ от Лъчезар Еленков през 1977, „ Без очевидци “ от Станка Пенчева през 1980 година.

За своето творчество Нинов е лауреат на голям брой български и задгранични награди. Последната независима галерия на графика Иван Нинов до този миг е Форма на независимост през юни 2021г. в Музей-галерия „ Анел “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР