Ще има и машини и бюлетини. Така просто хората ще

...
Ще има и машини и бюлетини. Така просто хората ще
Коментари Харесай

Д-р Калин Поповски: Само във Венецуела има машинно гласуване

" Ще има и машини и бюлетини. Така просто хората ще могат да изберат за кого да гласоподават. Ако бяхме дали своят вот да има единствено машини - толкоз хиляди машини за толкоз малко време - несъмнено нямаше да е добра концепция ".

Това сподели депутатът от " Обединени патриоти " доктор Калин Поповски в ефира на " Денят ON AIR " пред телевизия Bulgaria ON AIR във връзка окончателното решение на Народното събрание за метода на гласоподаване.

По думите му машинно гласоподаване в Европа няма, единственият подобен образец бил във Венецуела.

" Ние от " Обединени патриоти " се съгласихме да има в секциите над 300 индивида. Не желаеме да имаме някаква дискриминация. Възрастните хора в България ще предпочетат остарелия типичен метод на гласоподаване. Днес се получиха някои дисонанси сред двете ръководещи партии - те не поддържаха нашето предложение за номерата. Ние се борим да има някакъв учебен ценз. Имаше гласове, че в Европа това не е разрешено. Но ние знаем, че маргиналните пластове от популацията, които са употребявани в изборите за една или друга партия. Такива образци имаме явни след 2000 година ", изясни той.

Лекарят посочи, че машините би трябвало да подсигуряват почтеност и бистрота на изборите.

" Те не могат да бъдат манипулирани извън, от отдалеченост. Да се прави опит за операция на 1,2,3,5 машини да, само че всички машини не могат да бъдат манипулирани ", безапелационен бе той.

Относно последния случай с майките от " Системата ни убива ", които бяха извадени принудително от постройката на Народното събрание, доктор Поповски разяснява, че е пресилено да се желае оставката на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Той акцентира, че от " Обединени патриоти " са осъществявали контакти с майките от години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР