Ще има и други вълни, които ще протичат все по-леко

...
Ще има и други вълни, които ще протичат все по-леко
Коментари Харесай

Маргарита Апостолова: Следващият субвариант на коронавируса ще дойде от Индия

Ще има и други талази, които ще протичат все по-леко и по-леко

Подвариантите на Омикрон - ВА.4 и ВА.5 действително имат повече разновидности или промени в неговата конструкция. Разликата се следи в това, че те са повече вирулентни, или с други думи казано тяхното разпространяване става по-бързо заради по-бързото пораждане на болестта. Това разгласи проф. Маргарита Апостолова, началник на Лаборатория по медико-биологични проучвания към Института по молекулярна биология на Българска академия на науките, в изявление за предаването „ Добър ден, България “ на.

„ Хубавото е обаче, че те не протичат толкоз тежко, колкото предходните разновидности на SARS-CoV-2 вируса – имам поради Алфа, Бета и Делта разновидността. С други думи, тяхната клиника е по-лека от това, което досега сме следили.

Хубавото от тези разновидности, които протичат досега, е, че силата на клиничната изява на вирусите на практика понижава, уточни тя.

„ Ние не знаем къде и с какво всеки един нов, идващ вид на SARS-CoV-2 вируса ще се прояви. Заедно с тези разновидности, за които ние сега приказваме и са най-вече доминантни в България, въз основа на данните на Центъра по заразни и паразитни заболявания, би трябвало да знаем, че идва и идващият субвариант, който е така наречен ВА.2.75 или ВА.2.12.1. Т.е. това, което всички молекулярни биолози, респективно вирусолози и останалите хора, които се занимават с науката знаят, е, че този вирус непрестанно мутира.

Ще има и други талази, които ще протичат все по-леко и по-леко, т.е. вирусът ще стане част от нашето всекидневие, както всички мислехме преди този момент ", уточни Маргарита Апостолова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР