Ще има и директен вагон от Русе за БургасДва допълнителни

...
Ще има и директен вагон от Русе за БургасДва допълнителни
Коментари Харесай

Два допълнителни нощни влака от София за Бургас ще пътуват през летния сезон

Ще има и пряк вагон от Русе за Бургас

Два спомагателни нощни влака ще пътуват през летния сезон от София до Бургас през Подбалканската железопътна линия и в противоположното направление, както и от Горна Оряховица до Бургас през Шумен, Карнобат и в противоположната посока, оповестиха от БДЖ.

Композициите на тези влакове ще се движат от 1 юли, като по този метод БДЖ се стреми да обезпечи задоволително благоприятни условия за напредване по отношение на покачвания интерес към пътешестване с трен до морските градове през лятото.

Чрез новата комбинация от Горна Оряховица за Бургас се дава комфортна опция за пътешестване от Северна България до Бургас и назад. Към този трен ще пътува пряк вагон от Русе за Бургас и в противоположното направление, както и ще обезпечи комфортна опция за непосредствено пътешестване до черноморския град от Плевен, Търговище и Шумен, като ще има опция и за връзка с влаковете от Видин и Враца. По този метод за пътуващите с трен до Бургас от северозападните региони на страната няма да се постанова да пътуват до София, с цел да се придвижат до Бургас. Композицията на този трен ще бъде формирана от три вагона със седящи места и един кушет вагон.

Нощният бърз трен от София за Бургас и назад, който ще пътува през Подбалканската железопътна линия, ще се движи в състав от пет вагона със седящи места и един спален вагон.

Допълнителните нощни влакове ще се движат със следното разписание:

• Бързият трен № 3687 от София за Бургас ще потегля от Централна гара София в 23:40 ч. и ще идва в Бургас в 06:10 ч.;

• Бързият трен № 3686 от Бургас за София ще потегля от гара Бургас в 22:50 ч. и ще идва в София в 05:20 ч.;

• Бързият трен № 2687 от Горна Оряховица за Бургас ще отпътува от гара Горна Оряховица в 00:55 ч. и ще идва в Бургас в 06:31 ч.;

• Бързият трен № 2686 от Бургас за Горна Оряховица ще потегля от гара Бургас в 23:25 ч. и ще идва в София в 04:35 ч.

За клиентите на националния железопътен транспортьор има и предварителна продажба на билети за седящи места през летния сезон. По този метод билети за пътешестване могат да бъдат закупени от билетните каси 15 дни преди пътуването.

За пътешестване в спален или кушет вагонбилетите и спалните места са в продажба 30 дни преди датата на пътешестване. Със същия период преди пътешестване могат да бъдат закупени билети за всички категории влакове през онлайн системата, която е налична на адрес: https://bileti.bdz.bg/.

От БДЖ приканват клиентите да купуват билетите за своето пътешестване авансово. По този метод подсигуряват своето място във влака и разрешават на железопътния транспортьор да възнамерява авансово нужните нараствания с спомагателни вагони към композициите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР