Ще има допълнително трудово възнаграждение за учителите, които участват в

...
Ще има допълнително трудово възнаграждение за учителите, които участват в
Коментари Харесай

100 лв. допълнително за учителите, участващи в тестването на децата

Ще има в допълнение трудово заплащане за учителите, които вземат участие в тестването на децата. В момента се договаря такова заплащане. Това сподели за БНР Юлиян Петров, ръководител на профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “.

Синдикатът е предложил възнаграждението да бъде в размер на 100 лв. месечно. Чака се отговор от просветното министерство и работодателски организации.

„ Огромна част от учениците ще си останат у дома, тъй като не са били чути българските учители и българските шефове, които са дали скъпи препоръки на двамата министри – на образованието и опазването на здравето. Те някак прибързаха. Не желая да мисля, че става въпрос за някакви политически решения – да покажем преди изборите, че сме влезнали в учебно заведение, тъй като надалеч не е по този начин и е по доста неприятен логаритъм, който лишава доста възпитаници от достъпа до постоянно обучение, най-много в начален стадий. Разумно беше, когато всички сме подготвени, тогава да стартираме, а не да започваме на парче “, добави още Петров.

„ В момента картината е доста спорна. Бедата е, че доста възпитаници ще останат отвън системата и няма да са обхванати от постоянното образование, което е най-важно и най-полезно за начален стадий.Учителят не може да се клонира на две и един път да работи с учениците, които са у дома и по едно и също време да работи с тези, които са в клас “, сподели Петров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР