Ще има допълнително трудово възнаграждение за учителите, които участват в

...
Ще има допълнително трудово възнаграждение за учителите, които участват в
Коментари Харесай

Учителите, които тестват децата, ще получават допълнително възнаграждение

Ще има в допълнение трудово заплащане за учителите, които вземат участие в тестването на децата. В момента се договаря такова заплащане. Това заяви пред БНР Юлиян Петров, ръководител на профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “.

Синдикатът е предложил възнаграждението да бъде в размер на 100 лв. месечно. Чака се отговор от просветното министерство и работодателски организации.

Според Петров обаче връщането на тезата по този логаритъм е преждевременно и точно по тази причина огромна част от децата действително ще останат у дома.

„ Те някак прибързаха. Не желая да мисля, че става въпрос за някакви политически решения – да покажем преди изборите, че сме влезнали в учебно заведение, тъй като надалеч не е по този начин и е по доста неприятен логаритъм, който лишава доста възпитаници от достъпа до постоянно обучение, най-много в начален стадий “, сподели той.

Според него е трябвало да се отворят учебните заведения, когато всички са подготвени. Той разказа сегашната обстановка като „ започване на парче “. По-логично щеше да бъде дребните възпитаници да се върнат в клас от вторник идната седмица след изборите, счита синдикалистът.

„ В момента картината е доста спорна. Бедата е, че доста възпитаници ще останат отвън системата и няма да са обхванати от постоянното образование, което е най-важно и най-полезно за начален стадий “, добави Юлиян Петров.

Когато един преподавател се занимава с учениците в клас, другите възпитаници се трансформират в слушатели, посочи още той.

Запитан по какъв начин ще се съхраняват позитивните проби, Попов уточни, че в София организацията за запазване и транспортиране на отпадъците е доста добра.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР