Ще има 17 в Австрия за гласуване на изболите на

...
Ще има 17 в Австрия за гласуване на изболите на
Коментари Харесай

СИК във Виена са непълни, сигнализират доброволци

„ Ще има 17 в Австрия за гласоподаване на изболите на 11 юли, 9 ще са във Виена, по този начин беше и на 4 април “,каза по БНР Жулиен Желев, координатор на Мрежата на българските изборни доброволци във Виена.

„ С машини ще се гласоподава в секциите, където на последните парламентарни избори са дали своят вот повече от 300 гласоподаватели. Тоест единствено в две секции във Виена ще се гласоподава с хартиени бюлетини.
 Вотът от чужбина - какъв брой мощен ще е и какво въздействие ще окаже Вотът от чужбина - какъв брой мощен ще е и какво въздействие ще окаже
Около 800 изборни секции в чужбина за идните на 11 юли предварителни парламентарни избори. 135 са единствено във Англия, т.е. с на...

Срещаме проблем с това, че не всички сформира на СИК във Виена са цялостни. Това значи, че работата им е сложена в заплаха, защото при липса на кворум в неделя, няма да може да бъде отворена СИК. Това е проблем за съвсем всички изборни секции във Виена, някои хора се отхвърлят, казусът е в най-малко 10 секции.

Проблемът се дължи на това, че повече от 10 дни не излиза с решение за цялостното назначение на хора в СИК. На 6 юли излезе назначения в някои страни, само че не всички страни влизаха с това решение. Ако някои хора схванат, че са назначени в последния миг, могат да се откажат, тъй като не са били предизвестени, не са знаели за тези назначения в последния миг “, обясни още Желев.

По думите му това закъснение е в нарушаване на закона.

В писмо на Мрежата на българските изборни доброволци във Виена до ЦИК и Министерство на външните работи се показва и за нецелесъобразното откриване на СИК във Виена/ като две секции ще бъдат в едно помещение/ и за командироването на шестима чиновници на Министерство на външните работи, без значение от готовността на локалната общественост да излъчат членове на СИК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР