Ще играя в Африка, защото нямам друг избор Кой е

...
Ще играя в Африка, защото нямам друг избор Кой е
Коментари Харесай

Тервел Пулев: Кубрат иска да се бие през тази година

Ще играя в Африка, тъй като нямам различен избор

Кой е той

(15 победи, 12 с нокаут) ще открие новата година с мач. Той ще се бие с намибиеца Вакапита Мероро (29 триумфа, 14 с нокаут и 9 поражения) на 29 януари в конфликт от полутежка категория. Битката ще се организира в Дар ес Салам (Танз).

38-годишният софиянец не се е качвал на кръга повече от година. За последно той се боксира в края на 2019-а, когато победи Дишон Уебстър на галавечер в пловдивската зала " Колодрума ".

Тервел беше до своя брат Кубрат за дуела против Антъни Джошуа, когато бяха заложени три от международните трофеи в тежка категория. Срещата не се разви сполучливо за Кобрата, който беше нокаутиран в деветия рунд.

Специално за читателите на " България Днес " Тервел Пулев описа по какъв начин се е стигнало до африканското премеждие и какво се случва с Кубрат.

- Тервеле, чака ви пътешестване до доста забавна дестинация - Танзания. Как получихте покана за сходен мач?

- Дестинацията е екзотична. Стигнахме до нея, откакто на няколко пъти през последната година се опитахме да организираме галавечер в България. Не беше по никакъв начин елементарно. Имаше ограничавания, свързани с пандемията. После пристигна предлагането да се удрям в Африка и аз одобрих.

- Българите не смеят да отидат даже до Турция поради пандемията. Притеснявате ли се по какъв начин ще се придвижите до Танзания и има ли специфични условия за влизане там?

- Не съм осведомен в елементи, тъй като не се занимавам с тази част от пътуването. Има хора, които се тормозят и не вървят на никое място. За страдание, аз нямам избор. Както загатнах, дълго време не съм се качвал на кръга и е време към този момент да вляза в боксов темп.

- Малко кандидати, чиято кариера се развива като вашата, се осмеляват да отидат на непозната територия. Ще се биете против африканец в Африка. Имате ли терзания от този факт?

- Така е, само че няма какво друго да направя. Ако имаше опция, щяхме да организираме боксово шоу в България, евентуално в София или в различен град. В тази обстановка би трябвало да приема сходен вид.

- Промоутърите на шоуто са африканци. Ако всичко се получи сполучливо, подготвен ли сте още веднъж да се биете на континента, който одобри един от най-легендарните мачове на всички времена Мохамед Али - Джордж Форман?

- Имаме контакти с уредниците. Те направиха предлагането. Има хубава символика за бъдещи мачове.

- Гледахте ли видео с мачове на Вакапита Мероро? Какъв вид боксьор е и какъв брой е рисков?

- Гледахме го. Много е умел. Доста добър боксьор. Няма по какъв начин да става дума за подценяване. Знае защо става въпрос. Играл е с редица топимена в моята категория. В България може и да не е толкоз добре прочут, само че на международно равнище е огромна фигура. Няма по какъв начин да не се съобразя с това.

- Как ще се отрази паузата от над година сред вашите мачове и в каква форма се чувствате сега?

- Имах предпочитание по-често да се удрям. За страдание, не се получи. От друга страна, плюсът е, че си починах. Сега съм подготвен и зареден за нов мач.

- Кога започнахте целенасочената подготовка за този мач?

- Не съм спирал да упражнявам през цялата 2020-а. Бях в една нелоша физическа и спортна форма. От началото на януари се водеха договаряния за срещата. Накрая се договорихме. Не ми липсва нищо. Подготвен съм добре. Дори когато бях с Кубрат в Лондон, упражнявах с него. Смятам, че всичко е налице и съм квалифициран.

- В сходна конюнктура е мъчно да се вършат дълготрайни проекти, само че въпреки всичко какво очаквате от 2021-ва за вашата професионална боксова кариера?

- Трудно ми е да отговоря. Нека да мине този мач, с цел да може да погледнем какво се случва към нас и какво следва. Фокусирал съм се върху актуалната среща. Съперникът е сериозен. По-млад от мен е с две години. Няма по какъв начин да си помисля, че е слаб, или има нещо друго, което да ме успокоява. Отивам на непозната територия. Засега не мисля толкоз отсега нататък. Със сигурност оттук нататък ще ме чакат още по-сериозни тествания.

- Как е вашият брат Кубрат след провалянето от Джошуа? Успя ли да си почине и връща ли се желанието в него още веднъж да тренира?

- Кубрат е добре. Веднага откакто слезе от кръга в Лондон, беше наред. Разговаряхме, правихме анализи. Това е нещо, което не е доста вярно да се прави незабавно след мач. Чувства се добре физически и във всяко едно друго отношение. Не сме говорили за тренировки. Нямам визия по кое време ще ги възобнови. Доколкото го познавам и чувствам, желае да се бие в още мачове през тази година.

- След мача в Лондон казахте, че Кубрат е объркал тактиката против Антъни Джошуа. Какво тъкмо не се получи по отношение на плануваното?

- Според мен и съгласно треньора Ибн Кейсън, който беше в ъгъла, има една специфичност в придвижването на Джошуа. Забелязва се от метода, по който застава, по какъв начин се готви да удари. Този детайл Кубрат не го хващаше. Не се и стремеше. Не извърши напредването, за което бяхме говорили. Това бяха елементи, за които не съм приказвал досега, тъй като е мъчно да се обяснят небрежно на публицистите от утринните блокове, които не са чак толкоз близо в бокса. Много значим детайл, само че за жалост, Кубрат не съумя да го разчете на кръга.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР