Ще играе ли картата на обединението или ще раздуха жарта

...
Ще играе ли картата на обединението или ще раздуха жарта
Коментари Харесай

Тръмп ще говори пред Конгреса в навечерието на вероятното си оправдаване в Сената

Ще играе ли картата на обединяването или ще раздуха жарта на раздора? Довечера Доналд Тръмп ще произнесе обичайна си тирада за положението на Съюза пред един разграничен както в никакъв случай до момента Конгрес поради процеса за импийчмънт, предава Франс прес във вторник.

Американският президент предпочиташе да се яви оневинен пред законодателите от двете камари на тази политическа среща, на която членовете на Конгреса нормално заравят томахавката и се концентрират върху идните проблеми за решение през годината.

Той обаче ще би трябвало да изчака до на следващия ден, когато най-вероятно ще бъде оневинен по обвиняванията за корист с власт и възпрепятстване на следствие на Конгреса, които му бяха предявени на 18 декември от демократическото болшинство на Камарата на представителите.

Конституцията изисква болшинство от две трети (67 сенатори от 100), с цел да бъде той разгласен за отговорен, само че Тръмп може да разчита за непоклатимата поддръжка на 53-мата сенатори републиканци.

Тръмп не може да се разгласи за победител на този фронт още довечера, само че по тази причина пък би трябвало да се възползва от опцията да похвали икономическите си резултати по-малко от 300 дни преди президентските избори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР