„Ще говорим с всяка една община, която има нужда от

...
„Ще говорим с всяка една община, която има нужда от
Коментари Харесай

Кирил Петков: Държавата няма средства, взимаме ги от данъкоп...

„ Ще приказваме с всяка една община, която има потребност от помощ за заплащане на тока. Направихме оперативно съвещание на Народно събрание и взехме решение, че ще създадем работна група, която да откри какви средства трябват на общините. Когато видяхме образци като този в София - с другите цени на осветлението, ние се стреснахме дали тези общини в действителност имат потребност от спомагателни пари. Държавата няма средства, взимаме ги от данъкоплатците и ги преразпределяме ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков от парламентарната естрада в отговор на въпрос по какъв начин и дали ще се помогне на общините, които са въвели ограничавания за тока.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев пък попита министър-председателя по кое време България ще има утвърден План за възобновяване и резистентност, съглашение за партньорство и утвърдени оперативни стратегии.

„ Планът за възобновяване и резистентност е предаден на Европейска комисия, тя приветства новите промени. Предаването лиши много съществени промени в някои от секторните политики. Като образец мога да ви споделя бранш " Енергетика ". В момента, както знаете, има голяма взаимозависимост от съветския газ. Едновременно с това имаме много огромна взаимозависимост в АЕЦ " Козлодуй ". В момента спорът сред НАТО и Русия нараства. Има значителен риск от евентуални наказания. В проекта, който ние заварихме, имаше парогазова централа, която дава зависимостта да се усили още повече от тези доставки и българската самостоятелност в енергийно отношение беше понижена. Ние, като едно ново държавно управление, не можем да приемем този вид зависимости и трябваше да преработим част от проекта, тъй че да имаме по-зелена енергетика ", съобщи още Кирил Петков.
Свързани вести Скокът на ток и газ изправят лечебните заведения на ръба Четири села без ток в община Ивайловград Без ток са част от Ивайловград и 5 села Общините желаят да заплащат ток като битови консуматори Започват финансови инспекции на общините, въвели режим на тока Петков притисна общините: Помощ за тока, само че първо да ги ревизират по какъв начин харчат Кметът на Смолян: С цифрите не се прави политика, да кажат от кое перо да платим тока Държавата се вкара в капан с помощите за тока НА ЖИВО Депутатите изслушват Асен Василев и още шестима министри
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР